Štimac: Bilić mora ostati, šteta što će Marković tako pokriti sebe

Štimac: Bilić mora ostati, šteta što će Marković tako pokriti sebe

Tekst: Dea Redžić
Foto: Cropix

U ENERGIČNOM istupu nakon posljednje kvalifikacijske minute Igor Štimac opet je ponudio stav o nekompetentnoj vladi HNS-a, iza koje je stoje razvojni projekti hrvatskog nogometa, već samo reprezentacija i njezini rezultati. No, dometnuo je i riječi potpore aktualnom izborniku , iako svjestan "da iza Markovićeve podrške Biliću stoji želja da spasi vlastitu poziciju"

> Bilićeva analiza: Gdje nas je to napustila sreća!

> Video sloga u svlačionici: Bilić mora ostati, nismo zaslužili gađanje blatom!

"Osobno sam za ostanak Slavena Bilića. Sjetimo se svega što je Slaven Bilić učinio za ovu reprezentaciju. Ne možemo suditi na račun par loših rezultata. Mi Hrvati naviknuti smo na velika natjecanja, ali ovo nije kraj hrvatskog nogometa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igor Štimac nikada nije niti će biti oponent Slavena Bilića. Uvijek sam bio objektivan u svojim komentarima i potpora ove reprezentacije"

"Godinama lažu o kampu, repka nema ni stadion"

"Isto tako, nema govora o nekom rušenju HNS-a. Ne vodim rat, samo nudm kritiku upućenu HNS-u jer sam bio unutra i vidio nerad i nekompetenciju. HNL je u ruševinama, nemamo stadion na kojem reprezentacija igra, Igračima treba pružiti uvjete za rad, a ne seljakati ih iz Čateža u Rovinj i natrag. Svaka čast Rovinju, ali reprezentacija treba svoj kamp. Već sedam osam godina nas lažu i pričaju o kampu u Tuhelju, postavljaju temeljce i slično. Reprezentativcima u hotel prije utakmice može doći bilo tko i povlačiti ih za rukav. Gdje je njhov mir? I onda kada izađu na večeru zabaviti se i opustiti, pribije ih se na stup srama. To nije u redu."

"Što se Bilića tiče, o njemu neće odlučivati nikakva skupština. Odlučivat će smo dva čovjeka, jer da skupština ima ikakav utjecaj, onda bi ona odlučivala i o mandatu predsjednika. On je jasno rekao da će otići kad poželi. Marković je taj koji odlučuje, na njemu je odgovornost. Meni je samo žao što je ta njegova želja pokrivanje njega samoga", zaključuje Štimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara