UFC

Stipe je izveo jedno od najvećih čuda u povijesti UFC-a

Stipe je izveo jedno od najvećih čuda u povijesti UFC-a
Foto: Guliver Image/Getty Images

STIPE MIOČIĆ peti put u karijeri slavio je u borbi za UFC-ovu titulu, a prvi put je pobijedio Daniela Cormiera, borca koji mu je prošle godine nokautom uzeo naslov.

Miočić je i u revanšu bio blizu poraza. Cormier je dominirao prve dvije runde, treća je bila izjednačena, a u četvrtoj je američko-hrvatski borac promijenio taktiku i udarcima u tijelo uzdrmao i zatim nokautirao UFC-ovu legendu. 

Koliko je čudesan preokret izveo Miočić, najbolje pokazuje broj značajnih udaraca. Cormier je udario Stipu 181 put, a dobio je 123 udarca. Pobjeda s 58 značajnih zadanih udaraca manje (razlika je bila i veća u Cormierovu korist do serije od 20-ak udaraca za nokaut) drugi je najveći preokret u povijesti UFC-ovih borbi za titulu. 

Embed from Getty Images

Zanimljivo, tri od pet preokreta dogodila su se u teškoj kategoriji. Rekorder je Silva koji je 2010. godine u srednjoj kategoriji zaostajao 60 udaraca kada je izveo polugu i natjerao Sonnena na preokret.

Do jučerašnje pobjede Miočića najveći preokret u povijesti teške kategorije izveo je Lesnar 2010. godine protiv Carwina. Lesnar je slavio u drugoj rundi nakon što je dotad primio 30 udaraca više. 

Brojka od 304 značajna udarca na meču Miočića i Cormiera ujedno je UFC-ov rekord po broju udaraca na jednom meču za titulu teške kategorije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara