Stručni savjet FSS-a: Clemente mora otići s klupe Srbije

DEVETORICA članova Stručnog savjeta Srpskoga nogometnog saveza (FSS) u ponedjeljak su jednoglasno iskazali nepovjerenje izborniku Javieru Clementeu.

Predsjednik vrhovnoga stručnog tijela FSS-a Ljupko Petrović, njegov zamjenik Miodrag Kosanović, te članovi Milovan Đorić, Miodrag Morača, Nedeljko Kostić, Slobodan Santrač, Zoran Petrović, Radmilo Ivančević i Miljko Ristić, svi su Španjolcu okrenuli palac nadolje, zaključivši time da je 57-godišnji Bask najodgovorniji za neuspjeh reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2008. godine.

"Clemente nije napravio ono zbog čega je doveden. Srbija nije otišla na Euro, nije imala prepoznatljivu igru i momčad, a Clemente je zakazao i na psihičkoj pripremi. I pored početnih kikseva na kraju smo imali krasnu priliku plasirati se u Austriju i Švicarsku, ali smo pali na mentalnom planu. A bili smo u najlakšoj skupini", ustvrdio je dopredsjednik Stručnog savjeta Miodrag Kosanović, koji je nedavno dobio otkaz u Crvenoj Zvezdi.

"Španjolac je bio prerijetko u našoj zemlji, a domaće trenere uopće nije imao običaj konzultirati. Ni pomlađivanje nije njegova zasluga. Namjestilo mu se. Nije imao koga pozvati pa je mlade reprezentativce samo transferirao iz U21 u seniorsku reprezentaciju".

Clemente će pred članove Izvršnog odbora doći s izvještajem na sjednicu šestog prosinca. Zaključci Stručnog savjeta ne obvezuju upravni organ saveza, koji je nedavno najavio kako će podržati Clementea, ali nakon ovakve reakcije postaje sve izvjesnije kako će Španjolac morati otići.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara