Subašićev otac: Danijel nije znao da će Thompson biti u busu

Subašićev otac: Danijel nije znao da će Thompson biti u busu
Screenshot (Kurir)

NAKON ispadanja Srbije sa Svjetskog prvenstva Danijel Subašić bio je glavna tema većini srpskih medija. Tako su tvrdili da je Srbin odveo Hrvatsku do polufinala Svjetskog prvenstva, a najveća dilema utakmice Hrvatske i Rusije bila im je kako se hrvatski vratar u trenucima odluke prekrstio - kao katolik ili kao pravoslavac.

Subašić je rođen u Zadru. Majka Danijela Subašića Boja je iz Raštevića, a otac Jovo iz Zagrada. Upravo zbog imena oca, umirovljenog pekara pravoslavne vjeroispovijesti, srpski mediji navode da je Subašić Srbin, iako je on nekoliko puta poručio da je Hrvat i da sve što radi u reprezentaciji radi za hrvatski narod. Zbog povezivanja sa srpstvom je prije desetak godina čak imao i problema s ocem svoje supruge.

Otac Jovo je dao intervju za srpski tabloid Kurir, a otkrio da nitko od srpskog dijela obitelji nije čestitao Danijelu.

"Nisu zvali. Slabo. Ništa... Tko će znati zašto je to tako. Vjerojatno jer igra za Hrvatsku", rekao je Jovo.

Kad je Subašićima bilo najteže?

"Protiv Danske. Bila je to prva utakmica nokaut faze. Ili ideš dalje ili se vraćaš kući. Međutim, kada su došli penali, znao sam da će biti dobro. Prošle sezone nije obranio nijedan penal, a prije toga ih je skinuo 17."

Osvrnuo se i na nastup Marka Perkovića Thompsona na dočeku hrvatskih reprezentativaca.

"I ovdje pišu svašta o njemu, da je fašist, ovakav, onakav... Danijel mi je samo rekao da nije znao da će Thompson biti s njima u busu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara