HNS: Krešimir Vlajčević je sam podnio ostavku

HNS: Krešimir Vlajčević je sam podnio ostavku

Foto: Hina

ONO o čemu je Index pisao još u četvrtak, danas je dobilo službenu potvrdu - Krešimir Vlajčević nije više glavni disciplinski sudac hrvatske nogometne lige. Poziciju napušta nakon više od 15 godina.
 
HNS je objavio da je Krešimir Vlajčević razriješen na osobni zahtjev, te da će ga naslijediti Saša Pavličić-Bekić, dosadašnji predsjednik Disciplinske komisije HNS-a.
 
Pozajmljivao novac od Dinama?
 
Podsjetimo, Vlajčević, procjenjivač pravila ponašanja u domaćem nogometu, prema izvorima bliskim istrazi protiv gazde Dinama Zdravka Mamića i suradnika, našao se moralno u vrlo nezgodnoj situaciji, zbog osnovane sumnje da je od 2009. godine pozajmljivao novac iz gradskog kluba Dinamo kojem proteklih godina sudi.
 
Prva pozajmica prema izvorima iz istrage datira od 5. listopada 2009. godine. Ugovor o pozajmici trebao bi biti i dio istražnog spisa protiv braće Mamić i Damira Vrbanovića zbog sumnje u izvlačenje milijuna iz gradskog kluba putem nogometnih transfera i poreznih prijevara. Radi se o iznosu od 140 tisuća Dinamovih kuna koje je Vlajčević uz kamatu od četiri posto vratio tijekom 2011. godine. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlajčević je na direktan upit iz Indexa rekao da nikad u životu niti kunu nije pozajmio od Zdravka Mamića, niti od bilo koga drugog iz Maksimira. Potom se branio šutnjom, ponavljajući kako ne može odgovarati dok mu to ne dopusti HNS, čiji je zaposlenik.
 
Zbog svojih odluka bio je na ratnoj nozi s Hajdukom, koji ga je nazivao tek glasnogovornikom Izvršnog odbora HNS-a.
 
Cvrk više nije povjerenik za sigurnost HNL-a
 
Dosadašnji član Disciplinske komisije, Nikša Stolić, imenovan je za predsjednika te Komisije, a Zoran Cvrk je imenovan na poziciju managera za organizaciju utakmica HNS-a te je razriješen dužnosti povjerenika za sigurnost Prve i Druge HNL, a na to mjesto imenovan je Miroslav Marković.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara