NOVAK ĐOKOVIĆ

Thiemov menadžer: Moram okriviti Đokovića

Thiemov menadžer: Moram okriviti Đokovića
Foto: EPA-EFE

HERWIG STRAGA, menadžer trećeplasiranog tenisača na svijetu Dominica Thiema, pridružio se kritiziranju Novaka Đokovića zbog situacije oko koronavirusa na Adria Touru u Zadru.

Cijeli turnir je prekinut nakon pozitivnog nalaza Grigora Dimitrova, a kasnije je još otkriveno da su pozitivni Ćorić, Đoković, a danas i Goran Ivanišević.

Thiem je igrao na beogradskom dijelu Đokovićeve turneje, gdje je bio pobjednik, a od toga je prošlo 11 dana. Predsjednik ATP-ja Andrea Gaudenzi je opisao sve sudionike turnira kao tvrdoglave negativce, no Straga se s tim ne slaže.

"To je njegovo mišljenje, ali što je ATP tu mogao napraviti? Govorimo o humanitarnom turniru i tu moram okriviti Novaka. Istina, ostali su također sudjelovali, no to je bila njegova ideja. Originalno se ovdje radilo o dobrim namjerama, no s vremenom je otišlo u krivom smjeru i koristilo se kao šou za publicitet. Za to morate kriviti Đokovića. Svi su znali od početka da je ovo bilo glupo, a Đoković se morao ispričati jer je on sve pokrenuo. Ostali su samo sudjelovali, nisu nikoga ubili", rekao je Thiemov menadžer u razgovoru za Der Standard.

"Ne bih pustio Thiema u Beograd bez obećanja"

Straga kritizira i Đokovića zbog uloge koju ima na ATP Touru, gdje je predsjednik igračkog vijeća ATP-ja.

"On je predsjednik igrača i nije ispoštovao ulogu. Sa stajališta ATP-ja ovo je bio nepotrebni događaj."

Nadodao je kako ne bi pustio Thiema u Beograd da mu nije obećano da će na stadionu biti maksimalno 1000 ljudi te da će se provoditi socijalna distanca. Tribine su u Beogradu bile pune.

"Unaprijed sam tražio da imamo jasne covid-19 smjernice. Zato sam pustio Dominica, to su mi rekli dva dana prije, a onda se nisu držali svojih riječi. To me naživciralo", završio je.

Thiem se također ispričao zbog sudjelovanja na turniru, no unatoč tome, nastavlja s egzibicijskim mečevima. Sutra igra novi turnir, a od Beograda je odigrao tri meča u Austriji i Francuskoj.

Austrijanac je u međuvremenu više puta testiran i za sada je negativan. Kroz isto je prolazio Goran Ivanišević koji je nakon nekoliko negativnih testova danas objavio da je pozitivan na koronavirus.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara