Thompson predstavlja Hrvatsku na Euru u Francuskoj

Thompson predstavlja Hrvatsku na Euru u Francuskoj

Foto: Index, HNS

PJESMA Marka Perkovića Thompsona puštat će se prije i poslije nastupa Hrvatske na Europskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj. 

Omiljena "Lijepa li si" je skupila najviše glasova na HNS-ovoj stranici u konkurenciji deset pjesama. U izboru je glasalo 27 tisuća navijača, a Thompson je odnio pobjedu s 80 posto glasova.
 
 

Uz "nacionalnu" pjesmu svaka reprezentacija će imati još pet pjesama vezane uz nju koje će se puštati tijekom slavlja i nakon pobjeda, a "ostale" hrvatske pjesme su: Uvijek vjerni tebi, Samo je jedno, Neopisivo, Srce vatreno i Moja domovina.

Thompson je i do sada sa svojim pjesmama predstavljao Hrvatsku na Euru. Svoj militantni opus dobro je proteklih godina plasirao uz reprezentaciju. Koketira s ustaštvom, no to otvoreno radi i dio vodstva hrvatske reprezentacije.
 
Zbog ustaštva, Thompsonu su proteklih godina otkazivani koncerti u Europi, od Njemačke, preko Švicarske, do Nizozemske.

Priznao je, nakon što je Index 2002. godine objavio snimku, da je pjevao "Jasenovac i Gradišku Staru" u Osijeku. Prvotno je tvrdio kako se "ne sjeća" da je pjevao o klaonicama i mesnica, te iznio teoriju da je snimka Indexa montirana. Kasnije se Thompson ipak prisjetio da je pjesmu pjevao "svugdje po hrvatskim trgovima i dvoranama", ali i naglasio se mu ne pada na pamet ispričati se.

Rekao je kako je "Jasenovac" i slične pjesme pjevao za vrijeme rata, ali i nakon 2000., kada su "vlast prigrabili komunisti".

"Tada smo ponovno tim i sličnim pjesmama poručivali povampirenim komunistima da ih se ne bojimo i da ćemo im se oduprijeti i štititi svoje vrijednosti po bilo koju cijenu". Vrijednosti na koje se Thompson poziva su, podsjećamo, "klaonice" i "mesnice" notornih ustaških krvnika Jure Francetića i Maksa Luburića.

Na proslavi Oluje prošle godine u Kninu Thompson je nastup pred sto tisuća ludi otvorio uz stihove Za dom spremni, dok je publika tijekom večeri skandirala "Ubij Srbina". 
 

 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Thompson tradicionalno otvara koncerte pozdravom zbog kojeg je pomoćnik izbornika reprezentacije Joe Šimunić ostao bez Svjetskog prvenstva i neslavno završio karijeru.
 

 
Podsjećamo da Hrvatska igra u skupini D Europskog prvenstva s europskim prvacima Španjolskom, Češkom i Turskom. 
 
Prvenstvo otvara 12. lipnja na Parku Prinčeva protiv Turske.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara