Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva

"Tihom geniju" dive se i navijači Barcelone: "Nemojte pokrasti Modrića"

"Tihom geniju" dive se i navijači Barcelone: "Nemojte pokrasti Modrića"
Foto: Khaled Elfiqi/EPA

"TIHI GENIJE", tako australski SBS piše o Luki Modriću, najboljem igraču Svjetskog prvenstva.

Sve je veći broj onih koji smatraju da bi kapetan hrvatske reprezentacije morao osvojiti Zlatnu loptu ako Hrvatska u nedjelju u finalu pobijedi Francusku. 

"On nije toliko marketinški isplativ. Možda što je nizak i tih. On sigurno nije hrvatski Cristiano Ronaldo. Možda je to razlog što je podcijenjen. Ne uklapa se u naš stereotip o Hrvatima punim energije poput Marija Mandžukića, Domagoja Vide i Ivana Perišića. Međutim, on je s pravom kandidat za Zlatnu loptu", pišu Australci i navode da svi trebaju uživati u vjerojatno posljednjoj utakmici Modrića na svjetskim prvenstvima.

Dive se i Španjolci... 

"Ovo je Modrićev mundijal. Igrač poput njega zaslužuje puno više od pojedinačnih nagrada. Timski igrač poput njega zaslužuje puno više. Nogometaš koji svoje suigrače čini boljima zaslužuje pravednu nagradu. Zna se kakva je to nagrada. Zadar bi mogao dobiti osvajača Zlatne lopte i svjetskog prvaka", piše madridska Marca o ključnom igraču Reala i Hrvatske.

Madridski mediji pokrenuli su već kampanju da Modrić osvoji nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, a očekuje se da kampanju podrži i Real Madrid nakon što je klub napustio Cristiano Ronaldo, dosadašnji favorit za Zlatnu loptu.

Čak i navijači Barcelone žele da Modrić osvoji Zlatnu loptu jer bi ih to manje zaboljelo nego da Ronaldo ponovno podigne prestižni trofej ispred njihovog Lionela Messija.

Kevin Egan, novinar beIN Sporta, Modrića naziva genijem, liderom i ratnikom koji u potpunosti zaslužuje Zlatnu loptu. Isto smatra i argentinski novinar Roy Nemer. 

"Čestitke Hrvatskoj, nevjerojatan uspjeh. Modrić jednostavno mora osvojiti Zlatnu loptu ove godine, nebitno kako završi finale. Nitko nije bio važniji za klub i državu od njega ove godine", piše talijanski novinar Carlo Garganese.

"Ne smijete pokrasti Modrića", "Sve osim Zlatne lopte u Modrićevim rukama bila bi krađa", "Kako mislite objasniti ljudima da mu niste dali Zlatnu loptu?", samo su neki od komentara navijača na društvenim mrežama.

Modrić poručuje da mu je Zlatna lopta u drugom planu, da ga zanima samo finale s Hrvatskom, ali svakom njegovom partijom na Svjetskom prvenstvu šanse za najveću pojedinačnu nagradu su rasle. 

Ovako Hrvati slave finale: "Englezi su bili previše bahati" Hrvatski navijači u Rusiji: England, England, sorry for tonight Vatreni slave! Vidin pobjednički ples

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara