Tirunesh Dibaba - junakinja Osake i Etiopije

Tirunesh Dibaba - junakinja Osake i Etiopije

GLEDATELJI u Osaki bili su oduševljeni načinom na koji je Etiopljanka Tirunesh Dibaba obranila naslov svjetske prvakinje u utrci na 10 tisuća metara.

Sredinom utrke izgledalo je da će Dibaba odustati. Učestalo se držala za trbuh, činilo se da jako teško podnosi vrućinu, a kada je dohvatila bočicu s vodom, zaostala je za skupinom gotovo 30 metara.

"Da je u pitanju bilo koje drugo natjecanje, sigurno bih odustala. Jako me bolio trbuh, i kada sam se ugledala na velikom ekranu, još više sam počela razmišljati o odustajanju. No, nastavila sam, jer je ovo bila utrka za moju zemlju. Konkurentice su mi dosta pobjegle i jedino o čemu sam razmišljala bilo je - moraš ih stići i prestići, ovo je utrka za Etiopiju. I eto, uspjela sam!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dibaba je s ovakvim razmišljanjem dokazala domoljubnu notu. Inače, ova sjajna atletičarka je u velikoj mjeri uključena u humanitarne akcije. Prošle godine je iznos za pobjedu na Svjetskom dvoranskom prvenstvu na 5 000 m donirala organizaciji za skrb o djeci zaraženoj sidom.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara