Torcida u akciji "urazumljivanja" švercera karata

Torcida u akciji "urazumljivanja" švercera karata


IZDAJA koju su najvatreniji navijači Hajduka doživjeli od omiljene im uprave, koja je karte za Sampdoriju "prodala" švercerima, a ovi ih preprodaju po 50 ili 100 eura natjerala je navijače da se organiziraju i omraženim tapkarošima pokažu neke stvari.

Prema našim informacijama, tijekom poslijepodneva je desetak preprodavača, koji su karte za "sjever" prodavali po sedam, osam puta većim cijenama, nastradalo kada su ih prepoznali navijači koji ih traže po Splitu.

Zahvaljujući slijepoj želji za brzom zaradom vodstva Hajduka i nikakvim odnosima uprave sa navijačkom skupinom koja prati klub, mnogi istinski navijači su ostali bez ulaznice za sjevernu tribinu za jednu od najvećih utakmica u novijoj Hajdukovoj povijesti i sada su bijesni.

Ono što ih dodatno i opravdano ljuti je tumačenje uprave po kojoj za ovu utakmicu vrijede pretplatničke (godišnje) karte za sve tribine, osim za sjevernu. Doista zanimljiva slučajnost, jer u Hajduku to pravdaju time što na kartama za Sjever "nema broja". Pri tome se zaboravlja da mnogi navijači kupuju godišnje pretplate za sjever i za utakmice na koje ne mogu ići, kako bi pokazali privrženost klubu, a sada im karte koje su pošteno platili, ne vrijede. Uprava ne uvažava ni argument kako svi koji kupe pretplatu ostave u klubu osobne podatke, što čak pospješuje kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to navelo je navijače da bijes iskale na onima koji na poznatim lokacijama oko Poljudske ljepotice zarađuju "kruh švercerski", a  nadnica za strah od batina koje pri tome mogu fasovati od razjarenih navijača bez ulaznice je prilično raskošna - posljednje informacije iz Splita govore da je ulaznica za zapadnu tribinu na crnom tržištu dosegla cijenu od tisuću kuna.

Još od nedjelje šverceri nude karte po ovim, "nepopularnim" cijenama, a posljednja dva dana im na njihovim punktovima "društvo" prave i pripadnici navijačke skupine, pri čemu šverceri mogu biti sretni ako ostanu samo bez karata. Jutros je jedan preprodavač koji je naletio na Torcidinu patrolu ostao bez dragocjenog snopa na samom glavnom ulazu na stadion, pa se postavlja pitanje zašto uprava, koja "nema ništa s njima", tolerira njihovo ordiniranje u neposrednoj blizini klupskih prostorija.

Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara