Tudor: Hajduk ne odbija ni početnik ni trener sa 50 godina iskustva

Tudor: Hajduk ne odbija ni početnik ni trener sa 50 godina iskustva

Tekst: D.R.
Foto: Index

MLADI trenerski duo, Igor Tudor i Joško Španjić, vodit će momčad Hajduka sutra u rođendanskoj utakmici protiv sarajevskog Željezničara. Proslava 99. rođendana kluba trebala je donijeti neku optimističniju atmosferu, no bijeg Edoarda Reja prouzrokovao je kaos. Igor Tudor ipak je pronašao trenutak za šalu:

"Stanje u ekipi je fenomenalno. Imamo 100 postotni učinak, a protiv Junaka smo pokazali karakter, iz 1:2 okrenuli smo u 3:2."

Naravno da se bivši Hajdukovac i reprezentativac samo šalio. "Nikad nije lako kada se promijeni trener i rekao sam našim igračima da sve to zaborave i koncentriraju se na teren. Nije lako, ali barem je u Hajduku bilo smjena trenera, navikli su naši momci na to."

Protiv Željezničara bi Tudor i Španjić trebali pokazati sve ono što je Hajduk radio na "besprijekorno odrađenim pripremama", i istrčati u sastavu za prvu utakmicu nastavka prvenstva protiv Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momčad je spremna, a do Slavena biti ćemo u top formi. Ovo je naša generalka, Željezničar je pravi protivnik da uberemo plodove rada. Svaka naša nova utakmica pokazala je napredak. U obrani smo sve discipliniraniji i čvršći, a u napadu probojniji, posebno na boku, preko Tomasova, Strinića, Oremuša, Anasa. Oni su naša velika snaga", kaže Tušo.

Iako će njegova rola na Hajdukovoj klupi (za sada) biti "jednokratna", Tudor bi spremno ponio teret prvog trenera:

"Nemojmo se lagati jer nijedan trener, bilo početnik bilo onaj sa 50 godina iskustva, koji bi odbio Hajduk. Ja sam spreman, na upravi je da odabere. Nadam se da će pogoditi."

Uoči susreta sa Željom, u predvorju poljudskog stadiona otkrit će spomenik legendarnom Bajdi Vukasu. U 12 sati svečanosti će prisustvovati i članovi Vukasove obitelji, a bit će to prvi puta da se otkriva spomenik jednom Hajdukovom i hrvatskom nogometašu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara