U "nogometnom ratu" Hrvatska izgubila Ibrahimovića

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ odbio je ponudu Vlatka Markovića i HNS-a da postane hrvatski reprezentativac.

Bučne Markovićeve najave o dovođenju velikog pojačanja u Hrvatsku, u skladu s novim UEFA-inim pravilnikom koji će vjerojatno biti izglasan na proljeće, očito su bile bez osnove.

Svoju odluku Ibrahimović obrazlaže time što već 2 godine igra za švedsku reprezentaciju, tamo je rođen i ima švedsku putovnicu, i cijela njegova obitelj je tamo.

Majka mu je Hrvatica iz Zadra, dok mu je otac rođen u Bijeljini u Bosni, tako da su oba saveza smatrala kako imaju pravo na Zlatana.

Bosanski nogometni savez zvao je Zlatana prije nekoliko godina, no i njihovu je ponudu odbio.

Zanimljivo je da su ga Bosanci zvali prije nego što je postao poznat kao jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa, dok je Hrvatski nogometni savez želio biti siguran da će Zlatan sazrijeti u nogometnu veličinu, ili nisu niti znali za njega.

Koja je prava domovina Zlatana Ibrahimovića svjedoči i njegova izjava za Jutarnji list da je na SP-u gledao "Vašu (našu, hrvatsku - op.a.) reprezentaciju".  

Ibrahimović namjerava ostati u Ajaxu do isteka ugovora, 2006. Želja mu je osvojiti prvenstvo, te se probiti što dalje u Ligi prvaka. Smatra da mu je Ajax odskočna daska za velike europske klubove, a Zlatan bi najviše volio u Španjolsku ili Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatan otpao, Didulica još u igri

Još jedan Ajaxov igrač, za kojeg smo pisali kako će možda igrati za Hrvatsku, pa potom da se odlučio za Australiju, vuče hrvatske gene.

On, doduše, još nije dobio (ili zaslužio) poziv u hrvatsku reprezentaciju.

Radi se o Ajaxovom vrataru, 25-godišnjem Joeu Didulici kojem je otac iz Poličnika, majka iz Nove Gradiške, a rođen je u australskom Geelongu.

Didulica je dobio poziv australskog izbornika, no još mu nije dao odgovor. Čeka poziv HNS-a ili Barića.

Trenutno je drugi vratar Australije, a njegovo mišljenje je da će prije postati prvi vratar Hrvatske nego prvi vratar Australije, što je za njega prioritet pri odabiru reprezentacije. To će reći da Didulica boljim vratarom smatra australskog Schwarzera nego našeg Pletikosu. 

Na vratima Australije siguran broj 1 ima Mark Schwarzer iz Middlesborougha, koji je bio proglašen najboljim vratarem Premier lige, a Pletikosa još uvijek brani u hrvatskoj ligi, a koja po riječima Didulice, i nema baš velik ugled u Europi. Butinu nije nikad ni gledao.

Didulica u svakom trenutku može otići iz Ajaxa budući da je slobodan igrač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara