"U Španjolskoj je zdravstvo u kolapsu, uvedite 24-satnu zabranu kretanja u Srbiji"

"U Španjolskoj je zdravstvo u kolapsu, uvedite 24-satnu zabranu kretanja u Srbiji"
Foto: Epa

BIVŠI reprezentativac Srbije i nekadašnji igrač Seville Ivica Dragutinović danas je Srbiji poslao poruku iz Španjolske, u kojoj živi.

Španjolska je jedno od žarišta koronavirusa. Prema najnovijim informacijama zaraženo je 29 tisuća ljudi, a umrlo je njih 1725.

"Dobar dan, braćo i sestre u Srbiji. Ovom prilikom želim vam se obratiti, mislim da je to moja moralna obaveza. Već 15 godina živim u Španjolskoj i tu je sad situacija delikatna. Njihov zdravstven sustav je doslovce na koljenima. Vidjeli ste broj žrtava. Zato i imam želju obratiti se našoj naciji, najviše starijim ljudima, da ostanu kod kuća, a mladi da preuzmu socijalnu odgovornost i pokažu socijalnu inteligenciju u ovom delikatnom trenutku za naš narod'', počeo je Dragutinović pa je zamolio sve da slušaju riječ stručnjaka:

''Slušajte savjete naših stručnjaka. To je jedino rješenje. Ovim putem apeliram na našu vladu, na predsjednicu Anu Brnabić, na gospodina Vučića kao predsjednika države, da što prije uvedu mjere zabrane kretanja svih građana jer je to jedino rješenje. Kao što Španjolci kažu, možda je to jedino cjepivo koje nam je sad potrebno. Dajem punu podršku predsjedniku Srbije i predsjednici vlade da se uvede 24-satna zabrana kretanja za sve građane. Želim vam sreću, zdravlje i molim vas da budete jedinstveni u ovom teškom momentu za sve nas."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara