LIGA PRVAKA

UEFA smislila revolucioniran plan. Profitirali bi Dinamo, Zvezda, Hajduk...

UEFA smislila revolucioniran plan. Profitirali bi Dinamo, Zvezda, Hajduk...
Foto: EPA-EFE

UEFA uporno želi uvesti promjene u svoja natjecanja. Nakon što je propala ideja da u jednu ligu slože najbolje i najbogatije europske klubove, stigla je nova.

Od 2024. godine Liga prvaka i Europa liga mogle bi biti podijeljene u geografske zone kao u američkoj MLS ligi, koja ima Istočnu i Zapadnu konferenciju.

Talijanska Corriere della Serra iz izvora bliskih UEFA-i doznaje da će za pet godina nastati četiri geografske regije - Sjever, Jug, Istok i Zapad.

Momčadi iz istih zona igrat će po skupinama, a zatim će one najbolje otići u nokaut-fazu. To bi vjerojatno olakšalo put do nokaut-faze slabijim momčadima s istoka koje nisu ni približno konkurentne daleko bogatijim klubovima sa zapada.

U današnjoj postavci takvih natjecanja gotovo je nezamislivo da netko s prostora bivše Jugoslavije igra osminu finala Lige prvaka.

Uz to, UEFA inzistira da se europske utakmice igraju vikendom, što bi značajno ugrozilo domaća natjecanja. Englezi, Nijemci i Francuzi ne žele ni čuti za to i ne namjeravaju ugroziti svoja prvenstva zbog UEFA-e.

Krovna europska nogometna organizacija u tome vidi golemu zaradu jer navijači najčešće vikendom prate nogomet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara