UFC

UFC borac koji je srušio vladavinu Miočića odrekao se titule prvaka

UFC borac koji je srušio vladavinu Miočića odrekao se titule prvaka
Foto: Getty Images/Guliver Image

UFC je Danielu Cormieru oduzeo pojas poluteške kategorije, pojas službeno neće biti njegov kad započne borba Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona.

No Cormier je odlučio ta to baš neće biti tako, on se sam odrekao titule. Ne želi dozvoliti da mu UFC oduzme titulu, iako će večeras svakako ostati bez nje, odlučio je da će to biti na njegov način, a pojas prvaka poluteške kategorije dobit će svog vlasnika nakon meča Jones - Gustafsson.

"Danas ću napustiti titulu poluteške kategorije. Neću dozvoliti da mi ju itko oduzme jer oduzimanje titule znači da si napravio nešto krivo. A ja nisam. Tako da mi ju neće oduzeti, nakon što sam je uspješno branio tri i pol godine", rekao je Cormier za ESPN pa dodao:

"Radije ću otići na ovaj način, uzdignute glave kakav sam uvijek i bio. Neću dozvoliti da povijesne knjige pišu kako mi je titula oduzeta, posebno jer sam je branio ove godine. Dobio sam priliku boriti se u teškoj kategoriji i prihvatio sam ju. Borio sam se tri puta u 2018. godini, niti jedan prvak nije aktivan kao ja i mislim kako sam svakako borac godine. Moja ostavština i moja priča neće u sebi imati podatak da mi je titul", završio je Cormier.

Cormier u svom vlasništvu i dalje ima pojas teške kategorije kojeg je osvojio nakon pobjede protiv Stipe Miočića.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara