BORILAČKI SPORTOVI

Umirovio se najveći UFC-ov talent

Umirovio se najveći UFC-ov talent
Screenshot: YouTube

TOM Duquesnoy, 25-godišnji UFC borac koji slovi za najtalentiranijeg mladog borca u svijetu slobodne borbe, objavio je da ide u mirovinu i tako iznenadio brojne navijače.  

U najveću svjetsku promociju stigao je prije dvije godine, a da je jedan od najvećih talenata u zadnjih nekoliko godina, potvrdio je odmah u prvoj borbi pobjedom protiv Patricka Williamsa. Nakon toga je izgubio od američkog borca Codyja Stamana, a u posljednjoj borbi slavio je protiv Terriona Warrea. 

Godinu dana čekala se potvrda njegove sljedeće borbe, a umjesto nje stigla je vijest o umirovljenju koju je objavio na svom Instagramu. 

“MMA je bio moja životna škola koja mi je osigurala putovanje svijetom, ali i ono najvažnije, priliku da otkrijem sebe. Danas sam odlučio krenuti drugim putem koji me više privlači, ali mi isto tako oduzima veliki dio energije. Moje nove aktivnosti su takve da se ne mogu u potpunosti posvetiti treningu, a previše respektiram ovaj sport da bih mu se posvetio napola.

Našao sam se na raskrižju te sam morao odabrati, a moja odluka je uvijek bila pratiti ono što me najviše uzbuđuje i ispunjava. Ovim putem objavljujem kraj svoje MMA karijere. Zahvaljujem vam na podršci koju svakodnevno vidim, a tiče se mog novog životnog poglavlja. Sve vas pozivam da nastavite pratiti moj put”, samo je dio teksta koji je Duquesnoy objavio ispod fotografije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear friends, The MMA has been for me THE school of life with travels and encounters all over the world, and most importantly, the opportunity to discover myself as a person. Today I decide to go on a different path that attracts me a lot more and that takes me a big part of my energy. My new activities are such that I can not be fully devoted to high level training. I respect that sport too well to engage in « half-hearted » and that is why I am at a crossroads where it is essential for me to focus on what passionates me the most. It is also the result of a long introspection that was not simple since it was my childhood dream to fight in UFC, I who watched the UFC’s since the age of twelve and who did everything, these last ten years, in order this dream to materialize. This decision is good for me and comes from deep inside my heart. I announce my official retirement as a MMA fighter. I am already happy to feel your support in this new chapter of life dedicated as you know, to the teaching of the MMA technics but ABOVE ALL, the spiritual aspect of the martial arts and the inner quest. And that is on that path that you are all WELCOME and I invite you to follow the continuation of my journey. A continuation where we will be able to meet more than ever. I take this opportunity to THANK FROM THE BOTTOM OF MY HEART all the people that have illuminate my path, to have made this journey so dense in understandings and human values. Thank you to everyone 💙

Objavu dijeli Tom Duquesnoy (@tomfirekid)

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara