Esport

Uskoro bismo videoigre mogli igrati i u automobilima

Uskoro bismo videoigre mogli igrati i u automobilima
Foto: Mercedes-Benz

MERCEDES-BENZ je raspisao natječaj In-Car Gaming Challenge kojim traže rješenja za igranje videoigara i pokretanje programa za učenje u njihovim budućim autonomnim vozilima. U budućnosti bismo tako mogli igrati trkaće simulacije dok nas automobil samostalno vozi na odredište ili dok čekamo na parkingu.

>Više od 70% igrača misli da je FIFA 19 namještena

Dio vozača sigurno je vozeći u automobilu ili čekajući u gužvi zamišljao kako vozi neku kultnu stazu iz Gran Turisma ili Need for Speeda. Očito tako razmišljaju i u Mercedes-Benzu, u kojem traže rješenje za provođenje vremena u autonomnim vozilima. Raspisali su i natječaj In-Car Gaming Challenge na koji se mogu prijaviti svi, od skupine gamera pa do kompanija za razvoj aplikacija i videoigara. 

U Mercedesu žele da rješenje koristi praktički sve raspoloživo u automobilu, od pedala i volana za upravljanje u igri, sjedala i pojasa za simulaciju sile, svjetla i vjetrobransko staklo za ugođaj osvjetljenja, pa čak i klimu za simuliranje efekta vjetra. 

Foto: Mercedes-Benz

Natječaj je otvoren do 16. svibnja, a nakon toga će u kompaniji odabrati pet timova inovatora (gamera i slično) i pet startupova s najboljim idejama. Te će grupe prezentirati svoje ideje u Stuttgartu u Njemačkoj, a najbolje tri podijelit će nagradu od 10 tisuća eura i dobiti karte za ESL-ove esport turnire. Najbolje rješenje dobit će priliku razvijati koncept u Daimleru.

Mercedes-Benz jedna je od prvih automobilskih kompanija koja je ušla u esport. Učinili su to u partnerstvu s ESL-om pa tako najbolji Dota 2 igrači na ESL One turnirima kući odlaze s novom E klasom. Na novom modelu CLA klase već testiraju trkaću igru u kojoj se upravlja volanom samog automobila. S novim natječajem rješenja za budućnost opet traže u gamingu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara