"UTAKMICA OD 1,2 MILIJARDE EURA" Marca spektakularno najavila susret Reala i PSG-a

"UTAKMICA OD 1,2 MILIJARDE EURA" Marca spektakularno najavila susret Reala i PSG-a

Foto: Marca

REAL MADRID večeras na Santiagu Bernabéuu dočekuje Paris Saint-Germain povodom prvog osmofinalnog ogleda Lige prvaka.
 
Paris Saint-Germain raznim analizama već tjednima unatrag uživa status favorita. Međutim, Marca je današnjim tiskanim izdanjem poslala snažnu poruku svijetu i francuskom klubu.
 
Španjolski utjecajni sportski dnevnik, s višemilijunskom tiražom, tradicionalno je priklonjen Real Madridu. Na naslovnici je objavio Realov dres s fokusom na dva logotipa - na jednom je prikazan broj 12 koji označava Realove osvojene europske titule, a na drugom Uefin moto "Respect" kako bi sublimirano potaknuo prekid omalovažavanja na račun španjolskog kluba kojem se podbacuje kako u posljednje vrijeme pruža i više negoli nezadovoljavajuće izvedbe.
 
 
Marca je usporedno na mrežnom portalu objavila članak "Utakmica od 1,2 milijarde eura" te je kroz analizu svoje čitatelje upoznala s financijskim podacima oba kluba te ih je potkrijepila grafikama. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Real Madrid na sadašnju je momčad utrošio 469 milijuna eura, a Paris Saint-Germain tri milijuna manje.
 
Prema Marcinoj procjeni Realovi najvredniji igrači su Cristiano Ronaldo (96 milijuna eura) i Gareth Bale (91 milijun eura). Kao najvredniji kapitalci Paris Saint-Germaina izdvojeni su Neymar (222 milijuna eura) i Kylian Mbappé (180 milijuna).
 

 

 
Paris Saint-Germain i Real Madrid u dosadašnjoj povijesti Lige prvaka susreli su se tek dvaput; prvi put u Parizu 21. listopada 2015. u grupnoj fazi najprestižnijeg klupskog kontinentalnog natjecanja te je utakmica završila s 0:0, a potom 3. studenoga 2015. godine u madridskom uzvratu u kojem je Real Madrid pobijedio s 1:0.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara