"Utakmica se dobiva obranom, a gubi napadom"

NA NOVINARSKOJ konferenciji nakon utakmice hrvatskih i ruskih rukometaša jedno mjesto ostalo je prazno. Novinari su obaviješteni kako je ruski izbornik Vladimir Maksimov odlučio bojkotirati svoje obaveze i ne pojaviti se pred novinarima.

S obzirom na korektnost odigrane utakmice, koju su Pakleni odigrali fer i sportski, ostalo je nejasno što je to Maksimova uvrijedilo. Sigurno ne suđenje, na koje zamjerke (iako sitne) mogu imati samo Hrvati ili navijači koji ni u jednom trenutnu nisu vrijeđali protivničku ekipu?

Ovu misteriju razjasnio nam je Lino Červar. "Jako poštujem rusku reprezentaciju i njihovog trenera gospodina Maksimova, ali već dugo smo zajedno na velikim natjecanjima pa vam iz iskustva mogu reći da se Rusi ne pojavljuju na pressicama kad gube", otkrio je Červar bahatu stranu Vladimira Maksimova.

No, to nije moglo pokvariti veliko hrvatsko slavlje. Červar je bio izuzetno zadovoljan igrom svoje momčadi, toliko da je pred novinarima čestitao svakom igraču poimenice i istaknuo kako se Hrvatska može nositi s jakim protivnika usprkos hendikepu koji za nas predstavlja izostanak učinka Ivana Balića. Najbolji svjetski rukometaš zbog nezgodnog udarca u prvom poluvremenu veći dio utakmice morao je provesti na klupi.

"Bila je teška utakmica, kao što smo i očekivali. Počeli smo s 5-1 obranom da bi se kasnije prebacili u 3-2-1 i uvidjeli da je to još bolja zona. Znali smo da su Rusi u prednosti što se tiče stupnja fizičke pripreme, da su im igrači svježiji i da nemaju toliko poteškoća s ozljedama kao mi. Još jednom se pokazalo ono što mi stalno ponavljamo: utakmica se dobiva obranom, a gubi napadom. Ovu utakmicu dobili smo obranom", kaže Červar i ističe koliko je zadovoljan što rukomet i po treći put ide na Olimpijske igre.

Mago di Umago morao je još jednom spomenuti zadarsku publiku koja je igrače u najtežim trenucima dizala i nosila ih do pobjede. "Ja ovakve ljude nigdje nisam vidio. Stvarno ne mogu vjerovati. Čujem da je ulaznice za turnir ukupno kupilo 30 tisuća ljudi, što je strašno puno. Publika je doista bila naš osmi igrač i znam koliko je protivnicima bilo teško igrati u ovakvom ambijentu. Cijelu utakmicu su navijali bez prestanka, uvijek korektno i fer bez vrijeđanja protivnika. Hvala im od srca i pozivam ih da dođu i sutra jer nam je stalo da im se odužimo za sve još jednom pobjedom", rekao je Lino Červar, te otkrio kako je rukometašima u Zadru bilo toliko lijepo da će se uskoro vratiti.

"Vratit ćemo se u Zadar kako bi ovdje odradili jedan dio naših priprema za Olimpijske igre", zaključio je izbornik.

Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara