"Uz Rukavinu i Mandžukića za hrvatski nogomet nema zime"

"Uz Rukavinu i Mandžukića za hrvatski nogomet nema zime"

DA ZA utakmicu Hrvatske i Makedonije vlada velik interes potvrđuje i broj od 16.000 prodanih ulaznica do četvrtka u podne. Lože su rasprodane, kao i većina zapadne tribine, a vjerujemo da će u subotu sjever i istok također biti popunjeni do gotovo posljednjeg mjesta.

Hrvatska nogometna reprezentacija u međuvremenu nastavlja s pripremama za utakmicu svjesna da protiv Makedonaca neće moći računati na ozlijeđenog Mladena Petrića, čije će mjesto u udarnoj postavi reprezentacije zauzeti Boško Balaban.

"Od Balabana očekujemo puno. Bez obzira na odličnu formu Olića, Budana, kao i dvojice mladića, još protiv Norveške bilo je jasno da je Balaban naš treći napadač. Vjerujem da je u stanju probiti bunker Makedonaca, čak i odlučiti utakmicu."- rekao je na današnjoj konferenciji za medije izbornik Slaven Bilić.

Uz Petrića, manjih problema s ozljedom ima Šimunić, koji će vjerojatno ipak zaigrati i tako ubilježiti 50. nastup za hrvatsku reprezentaciju. "Jučer nije trenirao s nama, već je samo trčao, ali od danas Šimunić će normalno trenirati.", kaže Bilić.

Osim ozljede jednog od najboljih napadača i vremenskih uvjeta koji su Vatrene natjerali da na trening svakodnevno putuju 50-ak kilometara, sve ostalo ide po planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno me veseli što u reprezentaciji nema 'ako', nema kalkuliranja. Ovi igrači pucaju od odgovornosti, želje i ozbiljnosti. Siguran sam da ćemo biti bolji na ovoj utakmici, da ćemo dominirati, više imati loptu u nogama i stvarati šanse.", nastavlja optismistično izbornik.

Još jednom iskoristio je Bilić priliku da pohvali dva nova reprezentativca: "Rukavina i Mandžukić bili su pod dojmom u ponedjeljak, ali su se u utorak i srijedu pronašli. Njihova je kvaliteta neosporna. Svi su sumnjali u budućnost hrvatskog nogometa nakon odlaska Šukera, Bobana, Prosinečkog... Tada se pojavila nova generacija igrača. Rukavina i Mandžukić predvodnici su genercije koja nam daje vjeru da će i u budućnosti hrvatski nogomet ovako nastaviti. Za hrvatski nogomet nema zime".

Uz neizostavnog Zorislava Srebrića, na današnjem je druženju s novinarima podršku izborniku pružao i Robert Prosinečki. "Dečki su fenomenalni. Raduje me njihov pristup treningu, uvijek daju sve od sebe. Ako budu takvi i na utakmici, nema razloga da ne pobijedimo", pohvalio je Vatrene popularni Žuti.

Na pitanje hoće li Makedonci možda zbog problema s ozljedama promijeniti svoj sistem igre, Bilić i Prosinečki slažu se da Katanec to ne bi učinio. "Imaju svoj stil koji dobro funkcionira, ne primaju golove i postižu dobre rezutlate", zaključio je Bilić.

M.Č.
Foto:H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara