LIGA PRVAKA

Vatreni poljubac Messija i Ronalda na najuglednijoj naslovnici

Vatreni poljubac Messija i Ronalda na najuglednijoj naslovnici
Screenshot: France Football

FRANCE FOOTBALL, najugledniji nogometni magazin na svijetu, objavio je naslovnicu s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom o kojoj će se pričati. 

Dva najbolja nogometaša svijeta krasila su nebrojene naslovnice, bilo da je riječ o montažama, grafikama ili njihovim zajedničkim fotografijama, ali nikada nisu na ovako prestižnom mjestu bili prikazani na ovaj način. 

France Football iskoristio je crtež uličnog umjetnika pod pseudonimom Tvboy. On je prije dvije godine, par dana prije El Clasica, u centru Barcelone na Katalonskom trgu na kiosku nacrtao Messija i Ronalda. 

Poznata ilustracija iskorištena je sada za najavu teme broja: bitka za tron najboljeg nogometaša svijeta, o čemu govore velikani Stoičkov, Papin, Carragher, Robben, Tardelli i Lahm.

Portugalac sada, za razliku od 2017., ne igra u Realu, ali je u Juventusu, klubu čiji je dres iste boje kao onaj prikazan na crtežu.

Prije dvije godine umjetnik zvijezde najvećih rivala nije nacrtao u žaru borbe, nego kako zagrljeni i obučeni u nepomirljive dresove uživaju u vatrenom poljupcu.

Očito inspiriran Banksyjem, najpoznatijim subverzivcem i satiričarem uličnih grafita, odnosno njegovim djelom "Murjaci se ljube" (Kissing Coppers) u Brightonu, Tvboy je prikazao dvojicu najboljih i najpoznatijih nogometaša svijeta kako loptu i rivalitet ostavljaju po strani da bi razmijenili nježnosti i tjelesne tekućine.
 
Tajming za ovakvo djelo nije mogao biti bolji, a crtež, kao i sva prava street art djela, nastao pod okriljem mraka, a već idućeg jutra očekivano je postao veliki hit te izazvao oduševljenje i kontroverze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara