Velika Gorica ponudila "najbolju lokaciju za nacionalni stadion"

Velika Gorica ponudila "najbolju lokaciju za nacionalni stadion"
Foto: Ured gradonačelnika Velike Gorice

NAKON što je hrvatska nogometna reprezentacija izborila finale Svjetskog prvenstva i senzacionalnim uspjehom osigurala dodatne milijune u blagajni nogometnog saveza, ponovo se aktualizirala priča o izgradnji nacionalnog stadiona.  

Premijer Andrej Plenković je na krilima nogometne euforije izjavio: "Vidjeli ste kako izgleda stadion u Moskvi. U budućnosti moramo pronaći dugoročno rješenje za nacionalni stadion. Kad, ako ne sada? Hrvatska reprezentacija to zaslužuje, tako bismo poslali poruku mladim nogometašima da se i dalje bave sportom".

Iz ureda velikogoričkog gradonačelnika na Plenkovićevu izjavu su brzo reagirali.

"Velika Gorica spremna je prihvatiti tu ideju i dati Vatrenima nacionalni stadion. Iskazana namjera za gradnjom nacionalnog nogometnog stadiona ima punu potporu Grada Velike Gorice i mene kao gradonačelnika. Sa naše strane, a sve u koordinaciji s vladom RH i nadležnim institucijama, učinit ćemo sve što je potrebno da se taj projekt i realizira u našem gradu", izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Veliku Goricu, koja će u novoj nogometnoj sezoni prvi put imati prvoligaša, predstavlja kao idealnu lokaciju za izgradnju nacionalnog nogometnog stadiona.

U blizini je glavnog grada Zagreba, Zračne luke dr. Franjo Tuđman, izvrsno je cestovno i željeznički povezana, a navode se i novi smještajni kapaciteti koji čine Veliku Goricu pogodnom za održavanje naše reprezentacije i dolazak velikog broja navijača.

"Želim istaknuti kako smo u Velikoj Gorici posljednjih godina investirali velika sredstva u izgradnju sportske infrastrukture. Završava se izgradnja gradskog bazena, izgrađena je sportska trenažna dvorana, izgradili smo prvi u nizu fitness parkova, uređuju se sportski domovi i kombinirana igrališta u naseljima… Gradski stadion na kojem će uskoro biti završena rasvjeta, već je sada mjesto na kojem se nalazi U21 reprezentacija. Nacionalni stadion zaokružio bi sportsku infrastrukturu u gradu", zaključio je Barišić i dodao kako postoje zemljišta i prostorni planovi koji mogu realizirati projekt.

Samo zemljište oko sadašnjeg gradskog stadiona ima mogućnost širenja do više od 300.000 četvornih metara površine, a prometna infrastruktura je na najvišoj razini, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara