Veliki preokret u Maksimiru - Mamić ljutito uzviknuo: Ne želimo Rukavinu!

ZDRAVKO MAMIĆ odustao je od Ante Rukavine, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Dao sam vam ekskluzivu i ne pitajte me za objašnjenje, sve što ću vam reći jest da Rukavina, Čop i Strinić neće u Dinamo. - Ne, ne želim Rukavinu, ne treba nam. I ne samo to, nego,  neću ni Čopa ni Strinića."  - rekao je za Slobodnu dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Ovo je u svakom slučaju veliki preokret u slučaju Rukavina, jer po informacijama koje dolaze s Poljuda, ne žele ga ni tamo, pa je vrlo vjerojatno da će mladi Šibenčanin karijeru nastaviti u inozemstvu, gdje se najčešće spominje ime francuskog Monaca.

Ova Mamićeva odbijenica u jednu ruku pomogla je vodstvu Hajduka, jer u najmanju ruku bilo bi tužno prepustiti omiljenog Antu u rivalski klub, a u drugu odnemogla, jer taman kad su Splićani pomislili da su se riješili nametljivog Šoše on se vraća.

Da rezimiramo, unatoč svemu, moglo bi se dogoditi da Rukavina ostane u Hajduku još godinu dana. Dodajmo kako je Hajduk oteo Dinamu i mladog Strinića, koji je trebao biti zamjena za Čalu, zbog čega se Mamić vjerojatno i naljutio.

I politika umješala svoje prste u Rukijev transfer?

No, postoji i drugo, mnogo konspirativnije objašnjenje zašto je Mamić odjednom ljutito zaključio da mu "Rukavina ne treba". Splitskim se kuloarima šire priče kako su ovaj transfer spriječile najviše političke instance. A zna se koji je dio državnog vrha naklonjen Hajduku.

Naime, nije nikakva tajna kakav bi udarac na ponos "bilih" bio Rukavinin transfer u redove mrskog im Dinama, bila bi to sramota koju Hajdukovi simpatizeri ne bi nikad mogli preboljeti, slično kao i prijelaz Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk.

No, to ne znači da je Rukijeva budućnost na Poljudu sigurna. On je, prema riječima novog sportskog direktora Ivana Buljana, upravi kluba jasno dao do znanja da želi ispisnicu, a "Hajduku ne trebaju igrači čija srca ne kucaju za bilu boju". Interes za Rukavinu još ranije su pokazali turski Trabzonspor i francuski Monaco, a mladi napadač navodno je naklonjeniji klubu iz Kneževine koji očajnički traži izlaz iz rezultatske krize.

V.B./P.V.
Foto:V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara