Video: Bilić - Ostajemo na čelu reprezentacije!

Video: Bilić -  Ostajemo na čelu reprezentacije!

Tekst: Dea Redžić, Zvonimir Alač
Foto: Cropix, Ronald Goršić

SLAVEN BILIĆ zajedno sa svojim stožerom ostat će na čelu hrvatske reprezentacije! Odluka je to koju je donio nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem i glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem, a njoj su kumovala četiri famozna faktora koja je Bilić istaknuo još nakon Astane, stvarajući klimu za ostanak: Savez, javnost, stožer i igrači.

> Bilić je ostao dosljedan, ali što ćemo s Markovićem?

> Bilić Boysi idu dalje: Prvi izbornik koji je ostao nakon neuspjeha reprezentacije

> Ivić i Ivanković zadovoljni: Bilić je najbolje rješenje, stranac bi bio katastrofa za naš nogomet

> Štimac: Znao sam da će Bilić ostati, ali dva puta onako izgubiti od Engleza...

> Tko kaže da je neodlazak na SP debakl? Bilić Boysi napredovali na Fifinoj ljestvici!

U zagrebačkoj bazi reprezentacije, hotelu Sheraton, prisustvovali smo odluci s predznakom iznenađenja, jer Bilić je prvi hrvatski izbornik koji je preživio nakon jasnog neuspjeha. No, oni koji su živjeli uz hrvatskog izbornika protekle tri godine prepoznali su ishod u njegovom istupu nakon jalove pobjede nad Kazahstanom.

Bilić je pristojno zakasnio pred golem auditorij, u koji se sjatilo sve ono što valja i ne valja u hrvatskom "printu".

Izborniku je ugovor istekao s utakmicom u Astani, ali novi, dovogodišnji će potpisati vrlo skoro i vodit će nas u kvalifikacijama za Euro 2012. Samo je Ćiro Blažević odradio više od jednog mandata na klupi hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvještaj će ići  Izvršnom odboru kao i do sada, Jučer smo se sastali... .Jedna je istina: ovaj posao ostavlja dovoljno vremena da se organiziramo i prije utakmice u Dnjipropertovsku razgovarali smo o svim opcijama. Iako smo bili koncentrirani na Kazahstan, već tada donijeli smo odluku -  naša budućnost ovisi o više stvari koje su jednako važne. Ja i stožer, igrači, , HNS i hrvatska javnost. Napravili smo analizu i pričali o posljednje četiri godine. Vidio sam želju HNS-a da još ostanemo. Primjetili smo i nevjerojatnu podršku javnosti i igrača. Već sam rekao da ako se poklope neke stvari, naša želja je neupitna."

"S ovim igračima živimo tri i pol godine, a na utakmici protiv Kazahstana oni su pokazali ne odanost, nego privrženost. Što se tiče želje Saveza, jučer sam se sastao s predsjednikom i glavim tajnikom i oni su nam izrazili želju IO-a da ostanemo, Što se tiče podrške javnosti, ona je bila evidentna još u Kazahstanu, a posljednjih je dana nevjerojatna."

"Vjerujem ovoj grupi igrača, a ja i moji suradnici imamo ogorman motiv, želju i obavezu prema HNS-u, javnosti, ali prije svega nama samima, i kada su se poklopile neke stvari, naša želja da ostanemo prisutna još od prije je prevagnula i odlučili smo ostati na čelu reprezentacije."

Sjednica Izvršnog odbora održat će se sljedećeg petka.

Što će izbornik promijeniti u odnosu na očite pogreške o kojima će tom odboru govoriti?

"Bit će tu sitnih promjena, ostat ćemo na ovom tragu, i tu će biti 95 posto istih stvari kao i do sada. Ali ono što budemo minenjali, bit će u krugu igrača koji su tu."

U svakoj smo utakmici osim s Englezima bili bolji

Bilić je izjavio kako je utakmica za SP izgubljena u boksu. Ne pamtim ovoliko hendikepa, a opetsmo u svakoj utakmici osim u dva susreta s Englezima bili bolji."

"Ovo jest neuspjeh što se nismo plasitrali, ali pogledajte naš rejting kod Fife, našu statistiku, mi od četiri utakmice dobijemo tri, a to se ne događa s reprezentacijama koje igraju loše."

"Prolazilo mi je kroz glavu, kako nam se može ponavljati toliko ozljeda, kartona u najgorim trenucima i promašenih šansi. Kada vidim da smo zbog toga ispali, to mi je najveći motiv da nastavim."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara