NAVIJAČI

VIDEO Boysi goli do pasa palili baklje i tutnjali Meazzom "Dinamo, nema predaje"

VIDEO Boysi goli do pasa palili baklje i tutnjali Meazzom "Dinamo, nema predaje"
Foto: Damir Senčar/Hina, Index

NAKON spektakularnog kortea ulicama Milana i dolaska pred San Siro, gdje su se žestoko sukobili s navijačima Atalante, oko šest tisuća navijača Dinama ušlo je na stadion, na kojem je njihov klub u petom kolu skupine Lige prvaka izgubio 0:2.

Ali to navijače Dinama nije nimalo remetilo u navijanju. Utakmicu su počeli tako da su navijanjem potpuno otpuhali navijače Atalante, koji su se prvi put čuli tek oko 20. minute. Kada je Atalanta u 27. minuti povela 1:0, to je Boyse izbacilo iz takta, ali samo nakratko. Nakon par minuta zatišja opet su bili glasniji od Talijana.

I nakon što je Atalanta zabila drugi gol, a poraz Dinama postao izvjestan, "Dinamo, znaj da mi te volimo; mi smo uz tebe, znaj da nema predaje" orilo se Meazzom, čijim tribinama su carevali BBB-i, kada su već na terenu njihovi miljenici bili tako loši. Navijači Dinama ljubav klubu izjavljivali su goli do pasa u hladnoj noći na sjeveru Italije. 

Od navijača Dinama na Meazzi doznali smo da su neki od njih prešli talijansku granicu iako nisu imali ulaznice za utakmicu, zbog čega je policija navijačima Dinama branila ulazak u državu. Ali oni su usprkos tome uspjeli ući u Italiju, doći u Milano i dočepati se tribina San Sira.

Navijačka snalažljivost ne poznaje zapreke i zabrane. Ovima su doskočili tako što su oni koji su bili bez ulaznica njih kupili od navijača koji nisu mogli doći i tako su svi dinamovci koji su bez ulaznica prošli talijansku granicu uspjeli ući na stadion. 

 

Ali pozicija na koju su gurnuti BBB-i bila je problematična, posebno uzimajući u obzir njihov nedavni obračun s talijanskim navijačima. Jer oko šest tisuća navijača Dinama bilo je smješteno na najvišu, treću etažu južne tribine Meazze, pod sam krov stadiona, kamo su domaćini utakmica već smještali Torcidu, Armadu i navijače Hrvatske, želeći ih što više udaljiti od terena.  

Kao što se vidi na glavnoj fotografiji, navijači Dinama ispunili su cijeli kat predviđen za goste. Ali slike u tekstu pokazuju da njih šest tisuća nije bilo kompaktno i zgusnuto, nego podijeljeno na dva sektora, a brana između njih bile su očite plave cerade. 

Ispod njih nalazila se tampon zona u vidu jedne prazne tribine i onda na dnu puna tribina navijača Atalante. Organizator utakmice ovakvim rasporedom navijača na tribini ozbiljno je kiksao jer je, s obzirom na to da je ispunjena tek petina Meazze, komotno mogao navijače Dinama ostaviti same na tribini i tako onemogućiti gađanje suparničkih navijača. 

Prvak Hrvatske bio je samo formalno gost na ovom meču jer je na tribinama Meazze, kapaciteta 80 tisuća gledatelja, bilo oko šest tisuća navijača Dinama i tek nešto više od sedam tisuća navijača Atalante. Naravno, i taj klub je formalno domaćin u Milanu, ali Bergamo, iz kojeg Atalanta dolazi, od glavnog grada Lombardije udaljen je samo 45 kilometara.

BBB-i su prvu fazu invazije na Milano završili impresivnim korteom, navijačkom procesijom od centra grada do mitske Meazze te fizičkim obračunom sa suparničkim navijačima. Od jutra smo bili s navijačima Dinama na milanskim ulicama, pratili njihova okupljanja na glavnom gradskom trgu Duomu te polazak spektakularnog mimohoda s Piazze Sempione. Sve to zabilježili su naši reporteri prateći navijače Dinama po Milanu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara