EKSKLUZIVNO IZ KIJEVA

VIDEO Darijo Srna objavio kraj karijere

VIDEO Darijo Srna objavio kraj karijere
Foto: Index.hr

DARIJO SRNA (37) objavio je kraj igračke karijere. Legendarni hrvatski kapetan preuzet će funkciju pomoćnog trenera Šahtara, kluba koji mu je obilježio karijeru.

"Dragi navijači, prijatelji, treneri. Htio bih zahvaliti ovim putem svojim roditeljima, braći, supruzi, djeci i ljudima koji su bili uz mene cijelu moju karijeru. Bez njih bi bilo jako teško napraviti ovo što sam ja napravio

Ponosan sam na sve njih, ponosan sam na sebe. U svom životu ništa ne bih mijenjao. Zahvaljujem svim trenerima koji su me vodili kroz karijeru. Svatko od njih je dao svoj doprinos u razvijanju mene kao čovjeka i kao igrača.

Bilo je lijepih perioda, bilo je ružnih, ali to je sve dio života. Ponosan sam na sve. Zahvaljujem se svim navijačima u Hrvatskoj, svim svojim suigračima iz reprezentacije, suigračima iz klubova.

Upoznao sam divne ljude, velike igrače, i bila mi je čast igrati s njima. Vratio sam se kući, vratio sam se u svoj Šahtar. Isto tako bih zahvalio svojim klubovima gdje sam igrao prije, GOŠK-u iz Gabele, Neretvi iz Metkovića, Hajduku, pa kasnije i Cagliariju.

Na kraju karijere se vraćam kući, okrećem svoju novu stranicu u životu. Probat ću pomoći svom klubu Šahtaru, na drugoj funkciji. Hvala svima", rekao je Srna.

 

Ranije se emotivnom porukom oprostio od Cagliarija.

"Prošla sezona, kada sam bio jedan od vas, ostat će posebna za mene. Nikada neću zaboraviti podršku i prijateljstvo koje sam osjećao među vama. Nikada neću zaboraviti ljubav navijača i kluba. Želim vam sve najbolje u danima i godinama, kako na terenu tako i izvan njega", poručio je Srna koji će u Šahtaru biti pomoćnik Luisu Castru.

Srna je za ukrajinski klub, u koji je stigao 2003. godine iz Hajduka, odigrao 536 utakmica, zabio 49 golova i osvojio čak 26 trofeja, a najveći uspjeh bio mu je osvajanje Kupa UEFA, današnje Europa lige.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara