FORMULA 1

VIDEO "Oprostite na buđenju": Leclerc jurio Ferrarijem ulicama Maranella u rano jutro

VIDEO "Oprostite na buđenju": Leclerc jurio Ferrarijem ulicama Maranella u rano jutro
Foto: Screenshot

OVOGODIŠNJA sezona Formule 1 trebala bi početi za dva tjedna u austrijskom Spielbergu, a zasad je potvrđeno samo osam utrka u kalendaru.

Zbog krize s koronavirusom definitivno je otkazano već sedam utrka, a nekoliko ih je odgođeno i ne zna se hoće li se uopće održati. Moglo bi se dogoditi da novog svjetskog prvaka dobijemo nakon samo osam utrka koliko ih je trenutačno potvrđeno, a sve će se voziti u Europi.

No, iako sezona neće biti ni izbliza napeta i zanimljiva kao inače, Ferrari ju je najavio u velikom stilu. Slavna talijanska momčad dala je u petak Charlesu Leclercu bolid kojim je njihov mladi vozač uz izlazak sunca jurcao ulicama malenog gradića Maranella, Ferrarijeva doma.

Uz zaglušujuću buku svih 740 "konja", Leclerc je probudio građane Maranella, a oni koji su se našli na ulicama u čudu su gledali crveni bolid kako gradom juri i do 150 kilometara na sat. Naravno, nije Leclerc samo tako izvezao svoj SF1000 iz Ferrarijeve garaže nego je mini-spektakl organiziran u dogovoru s gradskim vlastima koje su zatvorile ulice i pobrinule se za sigurnost građana.

"Dobro jutro, Maranello. Ispričavam se ako sam vas probudio, ali samo sam išao na posao", napisao je Leclerc kasnije na Twitteru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara