WALES - HRVATSKA

VIDEO Ovako je srpski prevoditelj hrvatskim novinarima prevodio u Walesu

VIDEO Ovako je srpski prevoditelj hrvatskim novinarima prevodio u Walesu
Foto: Screenshot

HRVATSKA reprezentacija večeras u 20:45 u Cardiffu igra utakmicu protiv Walesa u kojoj pobjedom može i matematički osigurati plasman na Europsko prvenstvo.

Susret u Cardiffu imao je vrlo neobičan uvod na službenim press konferencijama domaće i gostujuće momčadi. Apsolutna zvijezda obje presice bio je "prevoditelj" kojeg su Velšani naivno angažirali. Srbina Dragana Kuzmanovića velški savez angažirao je na preporuku jedne agencije, a već na prvoj press konferenciji, onoj Garetha Balea, bilo je jasno o kakvom je promašaju riječ.

Najbolji velški igrač bio je vrlo raspoložen te je na pitanja hrvatskih i engleskih novinara odgovarao sadržajno i opširno, no Kuzmanović bi svaki njegov odgovor sveo na otprilike jednu i pol rečenicu. Jedan novinar pitao ga je kakvog utjecaja na pripremu utakmice ima remi njegove reprezentacije sa Slovačkom i činjenicom da utakmica protiv Hrvatske nije ključna u ovim kvalifikacijama.

"Ne mijenja to naš pristup jer Wales u svaku utakmicu ulazi sa željom da je dobije. Tako mi razmišljamo kao igrači. Znamo da nije sve gotovo ako ne pobijedimo, ali nas zanima samo pobjeda. Vjerujemo da možemo proći ovu skupinu i kvalificirati se. To je naš cilj", rekao je Bale, a prijevod je zvučao ovako:

"Pitanje je je li, je li veliki pritisak poslije utakmice protiv Slovačke i kaže da....da... da ima to utjecaja jer Wales mora pobijediti."

Ista priča bila je i tijekom presice Ryana Giggsa čiji su dugi i zanimljivi odgovori uglavnom bili svedeni na nekoliko riječi, a takav trend nastavio se i na press konferenciji hrvatske reprezentacije koju su predstavljali izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić. U jednom trenutku Kuzmanović je skratio Perišićev odgovor, a onda je prekipjelo glasnogovorniku HNS-a Tomislavu Packu koji je doslovno smijenio prevoditelja usred presice.

"Ako nemate ništa protiv, ja ću prevesti ostatak press konferencije jer izostavljate vrlo bitne stvari koje je Ivan rekao", rekao je Pacak.

Komičnu situaciju nisu propustili spomenuti ni otočki mediji pa je tako BBC Wales objavio snimku Pacakove intervencije, ali je nakon toga obrisao objavu iz nepoznatog razloga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara