VIDEO Pogledajte kako zakucava Hrvatica

VIDEO Pogledajte kako zakucava Hrvatica
Foto: screenshot

NIZOZEMKA Cardte Hicks vodi se kao prva žena koja je zakucala na utakmici. Bilo je to 1978. U Americi su ženska zakucavanja nešto učestalija, ali daleko od svakodnevice. NA WNBA utakmici prva dva zakucavanja izvela je Lisa Leslie, ali su između njih prošle tri godine.

Brittney Griner ženska je zakucavanja podignula na višu razinu i već kao srednjoškolka je na YouTubeu imala kompilaciju koju su gledali milijuni ljudi. 

Većina košarkašica, naravno, nikad nije uspjela zakucati, a i one koje jesu uglavnom nismo vidjeli jer se u to ne upuštaju na utakmicama. Na treninzima su takvi potezi ipak češći.

Na jednoj takvoj snimci osvanula je hrvatska reprezentativka Marija Režan, nekad poznata kao Marija Vrsaljko. Ta 198 cm visoka Zadranka posljednje tri sezone igra u poljskim Polkowicama, a danas je snimka njenog zakucavanja na treningu počela kružiti društvenim mrežama.

Nije spektakularno, ali je vrijedno poštovanja, čak i ako obruč nije bio na propisanoj visini od 305 cm. Možda je jednom vidimo da to pokuša učiniti i u nekoj kontri na utakmici... 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara