Video: Zdravko Mamić - Ako misle da Sammir nije za reprezentaciju, neka Bilić i svi odu iz nogometa

Video: Zdravko Mamić - Ako misle da Sammir nije za reprezentaciju, neka Bilić i svi odu iz nogometa

Foto: Drago Sopta / Cropix
Video: Damir Horvatović

"MOJ je problem što sam lako dostupan. Na sve ću vam odgovoriti, ali ako sve to ne baci sjenu da današnji veliki događaj."

Veliki dan bila je proslava rezultata specijalnog istraživanja tržišta GFK prema kojemu je Dinamo najveći sportski brend.

"A sada da se vratimo na Sinovčića...."

Tako je Zdravko Mamić odgovorio na pitanje ima li potrebu komentirati nadimak "izbornik" koji mu je nadjenuo Reno Sinovčić.

"To je složeno pitanje. Iz aviona se vidi da mi u Dinamu ulažemo život za nogomet, bilo da su to Dinamo ili reprezentacija ili pomoć kolegama, klubovima... Imam dojam da oni koji nisu dovoljno sposobni, ili su ih okolnosti učinile nemoćnima, za sve krive Dinamo. Nisam nikada naturao nijednog igrača, jer se time ne bavim. Analizirajte igrače u zadnjih 20 godina i pogledajte koji je to igrač bio, a da nije bio klasa ili stožerni igrač? Sporan je samo taj Sammir. Svi oni, skupa s mojim prijateljem Slavenom Bilićem, mogu poderati trenersku diplomu. Ne želim reći da ne znaju, niti da mi nisu prijatelji, ali govorim im da ja jedini nemam nogometnu diplomu, ali jako dobro razumijem nogomet. Dokazao sam da imam znanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako njima Sammir nije za reprezentaciju, neka odu iz hrvatskog nogometa jer nemaju pojma. Jedina im je sreća što smo mi shvatili da to ne ide i nismo forsirali, jer to njima nije u interesu.
Sammir stječe dozvolu s 1.1. pa neka Bilić ili neki drugi izbornik odluči hoće li Sammira zvati i hoće li Sammir uopće htjeti igrati za reprezentaciju. To nije licitiranje kao što neki drugi rade, ja sam samo odgovoran, Hrvatskoj treba Sammir."

"Nikada nisam govorio da Vida treba igrati ovo, a Kelava ovo. Ja sam samo lojalan hrvatskom nogometu. Sve promjene u našem nogometu provodi Dinamo, pa ako hoćete baš, i Zdravko Mamić. Drugi ništa ne znaju, pa ispiru usta mojim imenom."

To je otvoren stav Zdravka Mamić o aktualnom trenutku hrvatskog nogometa koji je podijelio s Indexovom kamerom. Rekao je da mu je najdraži brend nakon Dinama - Blanka Vlašić čija uramljena slika je primjer njegovim kćerima. Nagovijestio je i da dolazi era Real Madrida, a na klasični pad raspoloženja u Dinamu pred kraj godine, Mamić se okreće starom rivalu:

Obećao sam deset titula u nizu, s obećanjima nema neozbiljnosti

"Ovo je godina iz bajke. Nama je Real došao besplatno, dok su naši konkurenti gledali Barcelonu u prijateljskoj za milijune eura. Dinamo je permanentno dobra priča. Za mene je prvenstvo završeno prije nego što je započelo. To je dokaz samouvjerenosti, uostalom, obećao sam deset titula prvaka, s obećanjima moramo biti ozbiljni."

Trenera Jurčića opet je uhvatila nervoza. Vidjeli smo kako je završilo prošli put.

"Ocjenjujem rad trenera idealnim, premašili smo ciljeve. Liga prvaka bila je samo potajna nada. Živimo u teškim vremenima, pitanje je kako bismo se mi nosili u ovoj gospodarskoj situaciji da nismo u Ligi prvaka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara