Vogts i Lahm o šansama Elfa na Euru: Mi smo sjajni, ali Španjolci su savršeni

Foto: AFP

BERTIE VOGTS, koji je kao izbornik Njemačku odveo do trijumfa na Euru '96 i Philipp Lahm, kapetan Elfa, gledaju prema ljetu i Euru, gdje svi očekuju veliki obračun Španjolske i Njemačke za europski naslov u Ukrajini i Poljskoj.

Iako Vogts, koji vodi Azerbajdžan, priznaje da Španjolska ima fantastičnu reprezentaciju, ne vjeruje da će Furija na Europskom prvenstvu osvojiti treću uzastopnu veliku titulu. Španjolci su aktualni europski i svjetski prvaci, ali Vogts prognozira da neće obraniti naslov na euru.

"Španjolska je osvojila naslov euorpskog i svjetskog prvaka na zadnja dva velika natjecanja. Vjerojatno će im voljni moment biti nešto slabiji. Neće obraniti naslov prvaka Europe"

Vogts više vjeruje svojim Nijemcima: "Njemačka je svakako jedan od favorita. Imamo trenutno možda i najbolju reprezentaciju na svijetu. Na momcima je da to i dokažu. Ukoliko izostanu obrambene pogreške, Njemačka će osvojiti naslov europskog prvaka".

Lahm: Mi smo sjajni, ali je Španjolska savršena


Philipp Lahm pun je hvale na atmosferu koja vlada u reprezentaciji koju vodi na terenu:

"Njemačka stvarno mora biti ponosna na igre posljednjih godina. Igramo na visokoj razini, u uskom smo krugu najboljih svjetskih reprezentacija. I što je uz rezultat bitno, mislim da svaki naš navijač može biti ponosan na način kako igramo. Tražimo loptu, svi smo tehnički prilično jaki i stalno stremimo napadu."

Ipak, unatoč što ima mnogo pohvala na račun svoje reprezentacije Lahm je priznao:
"Da, mi smo sjajni, ali je Španjolska savršena. I dalje su najbolji na svijetu, pa tako i prvi favoriti prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Pa, oni mogu složiti nekoliko momčadi koje bi jednako konkurirale za sam europski vrh."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara