HRVATSKA KOŠARKA

Vranković: Prvak Hrvatske? Birat ćemo između dvije nepopularne odluke

Vranković: Prvak Hrvatske? Birat ćemo između dvije nepopularne odluke
Foto: Pixsell

HRVATSKI košarkaški savez među prvima je u Hrvatskoj objavio da se sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa neće završiti, ali još nije pojasnio što to znači - hoće li za prvaka proglasiti Zadar, koji je u trenutku prekida bio vodeći na ljestvici, ili će sezona 2019./20. ostati bez prvaka?

U razgovoru za francuski Basket Europe glavni tajnik HKS-a i bivši reprezentativac Josip Vranković pokušao je objasniti što očekuje hrvatsku klupsku košarku.

"Nadam se da smo svi svjesni trenutka u kojem živimo i što su prioriteti. Glavna briga je zdravlje svih članova društva. Odluku o prekidu donijeli smo na temelju tih razloga i na temelju preporuka Civilne zaštite. Međutim, moramo istaknuti da se treba pobrinuti za stanje u sportu jer nam slijedi teška ekonomska situacija koja će se uvelike odraziti na sport", započeo je Vranković.

U trenutku prekida Zadar je bio vodeći s omjerom 18-3 ispred Cibone (17-4), ali još se ne zna odluka o prvaku.

"Teško je nekoga proglasiti prvakom u ovom trenutku. Sve lige imaju doigravanje i tako se dobiva prvak. I osmoplasirani ima šansu da osvoji naslov. Zapravo, birat ćemo između dvije nepopularne odluke. Ako proglasimo prvaka, a prvenstvo nije završeno, to će naštetiti nekim klubovima baš kao i ako ga ne proglasimo. Moramo pričekati da ovo prođe, a onda sjesti i zajedno odlučiti", kaže Joke Vranković.

Što će biti sa sljedećom sezonom?

"Želim naglasiti da smo u ovom trenutku svi zaglavili i zato ćemo od Ureda za sport i Hrvatskog olimpijskog odbora tražiti da nam dopuste preinake u sustavu natjecanja kako bi iduće sezone ono bilo fleksibilnije. Želimo pomoći klubovima te prema modelu financiranja koji će nam biti na raspolaganju učiniti sve da sportsku industriju održimo na životu. Mislim da sadašnji sustav natjecanja neće biti moguć. U velikoj smo krizi, sport je izuzetno ranjiv i još se ne može procijeniti raspon štete", zaključio je glavni tajnik HKS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara