VRATIO SE ZLATNI PARAOLIMPIJAC "Jedva sam čekao zagrliti kćer"

VRATIO SE ZLATNI PARAOLIMPIJAC "Jedva sam čekao zagrliti kćer"

Video: Index
Screenshot: Index

DINO SOKOLOVIĆ vratio se u Zagreb nakon što je u Pjongčangu osvojio naslov paraolimpijskog pobjednika u slalomu za sjedeće skijaše.

Na Plesu su ga dočekali mnogi prijatelji, navijači i tamburaši. Ipak, olimpijskog prvaka najviše su obradovale supruga Barbara i posebno kćerkica Vita. Presretni otac nije se mogao odvojiti od jednogodišnje djevojčice, koja mu je u naručju bila s malom hrvatskom zastavom.

"Slegli su se dojmovi. Meni je bilo bitno da dam sve od sebe. Uspio sam, osvojio sam zlato. Napokon da i mi dočekamo ovakvu feštu", komentirao je Sokolović, vidljivo iscrpljen nakon 16-satnog leta s drugog kraja svijeta. Ali i oduševljen dočekom te ispunjen zbog osvojenog zlata. 
 
Pobjednici uvijek u ovakvim prilikama moraju odgovarati na ista pitanja:
 
''Svašta mi je prolazilo kroz glavu tijekom vožnje, ali uspio sam se fokusirati na skijanje. Trudio sam se da sam sebi ne napravim pritisak i u tome sam uspio."
 
Zlatni paraolimpijac ističe da tijekom vožnje nije razmišljao o zlatu, a da mu je najveći neprijatelj bio on sam:
 
"Nisam očekivao zlato. Kroz cijelu stazu borio sam se sa sobom, s mislima i pogreškama." 
 
Letvicu je bio postavio nešto niže od najvišeg postolja:
 
"Bio sam presretan s trećim mjestom, a kada sam vidio da sam osvojio zlato, nisam mogao vjerovati."
 
Zlato koje je osvojio senzacionalan je uspjeh, ali ni njemu ni ostalim paraolimpijcima to neće značiti puno ako ih sponzori nastave zaobilaziti:
 
"Nadam se da će se promijeniti situacija sa sponzorima i da ćemo sada lakše naći one koji će nas podržavati. To nam treba ako ćemo napredovati."
 
Pobjedu i zlato posvetio je najdražima, od kojih se sada ne želi odvajati nakon što ih dugo nije vidio:
 
"Supruga je gledala utrku. Jedva sam čekao izljubiti i izgrliti nju i kćer. A sada ne mogu dočekati da dođem kući i družim se s njima."
Podsjećamo, nakon što je u prvoj vožnji Sokolović bio treći s vremenom od 49.13 sekunda, u drugoj vožnji pokazao je superiornost i s ukupnim vremenom od 1:39.82 osvojio prvo zlato za hrvatske zimske sportove. Srebro je pripalo Amerikancu Tyleru Walkeru s 1:40.55, a brončani je Francuz Frederic Francois s 1:42.03.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara