Wenger: Menadžeri nikada nisu bili pod većim pritiskom

MENADŽER Arsenala Arsene Wenger vjeruje kako premierligaški menadžeri nikada nisu bili pod većim pritiskom nego u ovom trenutku.

Derby je šesti klub ove sezone koji je promijenio menadžera, a sve su glasnije spekulacije kako bi Rafael Benitez mogao dobiti otkaz u Liverpoolu. Francuski stručnjak tvrdi kako previše klubova očekuje rezultat preko noći, a jedan od većih problema je prema njegovu mišljenju i sve veći utjecaj inozemnih vlasnika klubova.

"Vatra je uvijek moguća, ali čini se da šume gore češće nego ikada prije." – metaforički se izrazio Wenger.

"Rafa Benitez je napravio sjajan posao u Liverpoolu i ono što se sad tamo događa nema nikakve veze sa sportom i rezultatima. Problem je u međuljudskim odnosima." - tvrdi menadžer Arsenala.

"Ja imam sreće. Od kad sam stigao u Englesku uživam potpunu slobodu i potporu uprave radeći kako ja mislim da je najbolje. Moji šefovi znaju da se ne može do uspjeha bez potpore. No, potrebno je iskustvo kako bi se to shvatilo i nisam siguran da svi oni koji tek ulaze u nogomet cijene takvo razmišljanje." - kazao je Wenger, dodajući kako je sada već bivši menadžer Derbyja Billy Davies klasična žrtva prevelikoga očekivanja vlasnika klubova.

"Davies ih je prošle sezone uveo u Primer ligu i svi su ga slavili, a sada su mu nakon samo 14 kola dali otkaz. Ima li tu logike?" - pita se Wenger.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara