Prvak se uplašio: Evo kako je Werdum objasnio odustajanje od borbe s Miočićem

Prvak se uplašio: Evo kako je Werdum objasnio odustajanje od borbe s Miočićem

Foto: Screenshot

FABRICIO WERDUM još je jednom ponovio svoje razloge odustajanja od borbe protiv Stipe Miočića. I ovog puta je svojom izjavom iskazao nepoštovanje prema Miočiću, iako UFC-ov prvak na to tako ne gleda, što se iz izjava može zaključiti.

Werdum je zapravo ponovio većinu stvari koju je izrekao u MMAHouru Ariela Helwania, gdje je zapravo i otkrio kako se neće boriti protiv Stipe Miočića za UFC pojas, na UFC 196 eventu koji se održava za dva tjedna.

“Bio sam ozlijeđen od ranije, ozlijedio sam prst desne noge. Trenirao sam, ali nisam mogao udarati, no i dalje sam se htio boriti protiv Caina. I prošli put sam bio ozlijeđen, imao sam kontuziju zbog koje nisam 40 dana mogao sparirati, no svejedno sam se borio.”

Onda je još jednom potvrdio kako bi se i borio, ali u slučaju na nije došlo do ozljede prvobitno planiranog izazivača.

“Da, borio bih se protiv Caina da se on nije ozlijedio. Između nas postoji povijest, tri puta nam je borba otkazivana, samo jednom smo se borili i evo opet se ozlijedio. No, to nije njegova krivica, ozljede se događaju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipu Miočića nije spomenuo niti jednom rečenicom, niti mu se ispričao, jednostavno je nastavio po istoj temi, a ovog puta je otkrio kako nije samo stvar ozljede, nego da je tu bilo i nekog straha.

“Na kraju je previše toga bilo na kocki. Dugo sam radio da bih došao ovdje gdje sam sada, odnosno da bih bio prvak. Ne mogu to sve baciti u vjetar, posebno ako nisam 100 posto spreman i samouvjeren. Uvijek govorim kako je potrebno imati pravi balans između uma i tijela. To sada nije stabilno kako bi trebalo biti. I to me sve zbunjuje i ne mogu tako raditi. Ne mogu razmišljati danas jednako kao kad sam imao 20 godina.”

Završilo je s izjavom koja je samo potvrdila koliko je Werdum oprezan. Naravno, on je prvak i ima neke privilegije, no biranje protivnika ipak ne bi trebalo biti jedna od njih. Ipak, UFC za sada ne spominje nikakve sankcije. Werdum je pak uvjeren da je u pravu i da nikome ništa ne duguje.

“Sve se jednostavno promijenilo. Imam 38 godina i svjetski sam prvak. Ne smijem donositi odluke samo zbog ponosa. Ne smijem zbog ponosa riskirati 20 godina svoje karijere.”

Tako je Fabricio, ne smiješ riskirati, no ne ponos nego zaradu, na koju računaš u borbi protiv Caina Velasqueza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara