White preselio UFC priredbu zbog dopingirane zvijezde: "Vjerujem da je nevin"

White preselio UFC priredbu zbog dopingirane zvijezde: "Vjerujem da je nevin"
Foto: Getty Images / Guliver Images

PREDSJEDNIK UFC-a, Dana White, čvrsto je stao iza svoje odluke da preseli priredbu UFC 232 iz Las Vegasa u Los Angeles. 

White je tako odlučio jer je Atletska komisija Nevade odlučila zabraniti nastup Jon Jonesu zbog pozitivnog dopinškog nalaza. U njegovoj krvi pronađen je mali trag turinabola, susptance za koju je suspendiran u srpnju 2017. godine. Vjeruje se da se radi o ostacima istog turinabola za koji je već bio suspendiran prošle godine.

Zbog toga se komisija u Kaliforniji nije se složila s onom iz Nevade te su omogućili nastup Amerikancu ovoga vikenda. Jones će se u glavnoj borbi večeri boriti protiv Alexandera Gustafsson za naslov poluteške kategorije. 

“Nitko u povijesti UFC-a nije više puta sjebao od Jona Jonesa. Budimo iskreni. Kada imate tipa poput Jonesa, što mislite koliko će ljudi stvarno riskirati svoju reputaciju, reputaciju UFC-a, reputaciju komisije u Kaliforniji, reputaciju Jeffa Novitzskog, reputaciju USADA-e- i lista se nastavlja - za tipa koji je sjebao stvari toliko puta kao što je Jon Jones? Svi ovdje i svi koje sam spomenuo sto posto vjeruju da je Jones nevin", rekao je predsjednik UFC-a, pa nastavio:

“Znate da mene nije strah otkazati borbu. Pa neću čitavu jebenu priredbu preseliti u Los Angeles zato što trebamo Jonesa da se bori iz financijskih razloga i takvih sranja. Jon Jones je trenirao za ovu borbu. Gustafsson je trenirao za ovu borbu. Ova borba u ovoj diviziji se treba održati. Ova borba se treba održati i održat ćemo je jer Jones nije ništa skrivio", rekao je White za MMA Junkie, a njegove riječi prenosi Fightsite.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara