TENIS

Wimbledon je dobio još jedan novi krov, testirat će ga Ivanišević

Wimbledon je dobio još jedan novi krov, testirat će ga Ivanišević
Foto: Getty Images/Guliver Image

TOČNO deset godina nakon što je postavljen pomični krov na centralni teren, Wimbledon je objavio da će se i na terenu broj 1 od ove godine moći igrati neovisno o vremenskim uvjetima.

Na taj teren postavljen je 80 milijuna eura vrijedan krov koji će biti testiran 19. svibnja na ekshibicijskom turniru na kojem će igrati John McEnroe, Martina Navratilova, Lleyton Hewitt i Goran Ivanišević.

Osim krova, na teren broj 1 instalirane su nove tribine za dodatnih 1000 mjesta pa je ukupni kapacitet "jedinice" sad 12.345 gledatelja, a zamijenjene su sve sjedalice na stadionu. 

Wimbledon je godinama odbijao postaviti krov na centralni teren, zbog čega se nerijetko turnir protegnuo i na treći tjedan, kao što je bio slučaj 2001. godine, kad je Ivanišević osvojio turnir. No organizatori su popustili pa su u deset godina natkrili dva terena, što znači da će se od drugog tjedna turnira gotovo svi mečevi u pojedinačnoj konkurenciji moći igrati bez ikakve odgode.

To je samo početak velike rekonstrukcije Wimbledona koji bi se uskoro trebao proširiti na zemljište obližnjeg golf kluba površine 75 hektara. To će All England Club stajati dodatnih 70 milijuna eura, a proširit će ukupni kapacitet turnira za 40.000 posjetitelja.

Tako se Wimbledon pridružio Australian Openu i US Openu, Grand slam turnirima koji imaju natkrivene terene. Melbourne Park ima ih tri, a US Open i Wimbledon po dva. Roland Garros će sljedeće godine također natkriti centralni teren.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara