YANKEESI DOLAZE Sljedeće godine MLB će se prvi put igrati u Europi

YANKEESI DOLAZE Sljedeće godine MLB će se prvi put igrati u Europi

Foto: Getty Images/Guliver Image

AMERIČKA bejzbol liga MLB sljedeće godine prvi put u povijesti igrat će se u Europi.

Nakon što su se utakmice NFL-a pokazale kao velik uspjeh, londonski gradonačelnik Sadiq Khan dogovorio je i dvije MLB utakmice u ljeto 2019. godine.

I to kakve! Na London Stadiumu, koji trenutačno koristi West Ham United, 29. i 30. lipnja sljedeće godine igrat će se najveći američki derbi u ovom sportu. Onaj između New York Yankeesa i Boston Red Soxa.

London Stadium bit će prilagođen potrebama bejzbola, a moći će primiti 55.000 gledatelja. Bude li prognoza loša i London u to vrijeme pogode kiše, utakmice će biti prebačene u SAD.

MLB je svoje utakmice odigravao u Meksiku, Japanu, Portoriku i Australiji, no ovo bi bio prvi put da se igra u Europi. Englezi su načelno dogovorili dvije utakmice i 2020. godine sa željom da to postane stalna praksa, kao što je slučaj s NFL-om.

Ove godine u Londonu će se igrati tri utakmice američkog nogometa. Na novom Tottenhamovu stadionu 14. listopada igrat će Oakland Raidersi i Seattle Seahawksi, a Wembley će ugostiti dvije utakmice 21. i 28. listopada. Na najvećem engleskom stadionu igrat će Tennessee Titansi i Los Angeles Chargersi te Jacksonville Jaguarsi i aktualni prvaci Philadelphia Eaglesi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara