Za financijski program HOO-a u 2003. 78 milijuna kuna

"PO PRVI put smo u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) usvojili izbalansirani proračun, jer na prihodovnoj strani imamo osiguranih 78 milijuna kuna, koji će biti dostatni za realizaciju svih programa i projekata HOO u predolimpijskoj 2003. godini, izjavio je danas nakon osme sjednice Vijeća predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Po njegovim riječima glavni razlog što je tek sada usvojen financijski plan za 2003. je tek nedavno donešana odluka Vlade RH da se HOO-u od ukupnog prihoda igara na sreću dodijeli 34 milijuna kuna. "Moramo zahvaliti Vladi RH i na 15 milijuna kuna iz tekuće zalihe državnog proračuna, koje su nam dostavili početkom godine, i o čijem smo trošenju napravili detaljan izvještaj i uputili ga Vladi", rekao je Mateša napominjući da je najveći dio tih sredstava potrošen za realizaciju programa sportskih saveza i isplate zaostalih olimpijskih stipendija. Preostala sredrstava HOO će dobiti iz državnog proračuna (30 milijuna kuna) i vlastitog marketinga (11,9 milijuna kuna).

Mateša je naglasio da su članovi Vijeća HOO-a s posebnom pozornošću razmortili pismo namjere o suradnji HOO-a i Hrvatske glazbene unije o zaozimanju jedinstvenog stava glede privatizacije trećeg programa Hrvatske televizije, za kojeg je Mateša naglasio da sada vrlo dobro pokriva sport te da bi želio da tako ostane i kod eventualne privatizacije tog programa.

Vijeće je prihvatilo kandidaturu Grada Splita za organizaciju 12. ili 13. svjetskog prvenstva u atletici 2009. ili 2011. godine, te suglasnost Dubrovnika da se u tom gradu 2004. održi godišnja skupština olimpijskih odbora.

Sve odluke su, na za javnost zatvorenoj sjednici, po Matešinim riječima, donesene jednoglasno pa tako i one o oslobađanju plaćanja pristojbi za troškove postupka pred Vijećem sportske arbitraže HOO-a Športskom ribolovnom klubu "Kruška 1984 iz Novske i poznatom nogometnom djelatniku Stjepanu Spaiću.

Mateša je rekao da će s glavnim tajnikom HOO-a Ivicom Stošićom Miošićem 21. svibnja posjetiti Lausanneu i u sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) razgovarati s predsjednikom Jacquesom Roggeom. Po današnjoj odluci Vijeća Skupština HOO, na kojoj bi se prihvatio Prijedlog financijskog plana i programa HOO-a za 2003., trebala bi se održati 31. svibnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara