Esport

Želite predstavljati Hrvatsku na esport Euru 2020? Ovo je vaša prilika

Želite predstavljati Hrvatsku na esport Euru 2020? Ovo je vaša prilika
Screenshot: eFootball PES 2020

UEFA prvi put u povijesti organizira eEuro 2020, službeno europsko prvenstvo u eFootball PES-u 2020 na kojem će se natjecati svih 55 zemalja članica organizacije. U studenom kreću i hrvatske kvalifikacije nakon kojih ćemo dobiti igrače koji će dobiti priliku predstavljati svoju zemlju na esport Euru.

Hrvatski igrači imat će četiri selekcijska kupa tijekom studenog nakon kojih će se odabrati dva do četiri igrača koji će se natjecati u sljedećoj fazi natjecanja, odnosno online kvalifikacijama za UEFA eEuro 2020. Države će u toj fazi biti podijeljene u 10 skupina i svaka će igrati dvije utakmice protiv ostalih zemalja u skupini te pritom osvajati bodove. Najbolji će se kvalificirati na veliku završnicu u Londonu. 

Između polufinala i finala Eura 2020, 9. i 10. srpnja, održat će se završnica sa 16 najboljih zemalja iz online kvalifikacija. Iz četiri skupine po dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u četvrtfinale. U skupinama će se igrati 2 na 2, dok će se u nokaut fazi igrati 1 na 1 i 2 na 2 na dvije dobivene. Veliko finale igrat će se u seriji na tri pobjede. 

Sve informacije i način prijave možete pronaći na službenim stranicama natjecanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara