20-godišnja au-pair djevojka iz Hrvatske ubijena u Švedskoj

20-GODIŠNJA Hrvatica, koja je boravila u Švedskoj kao au-pair djevojka, u četvrtak je pronađena mrtva u Gothenburgu, piše švedski internet portal The Local.

Tamošnja policija sumnja da se radi o ubojstvu, ali još nikoga nije uhitila. Uzrok smrti također još uvijek nije službeno objavljen.

Djevojka je pronađena kada su njezini prijatelji kontaktirali policiju, zabrinuti jer se nisu čuli s njom dulje vrijeme. Kada su policajci ušli u kuću gdje je radila, našli su je mrtvu u zahodu.

Obitelj kod koje je djevojka bila smještena nije se nalazila kod kuće, a kako je rekao glasnogovornik tamošnje policije, nije niti pod istragom. Navodno je djevojka bila smještena u obitelj "glavnog direktora poznate tvrtke".

"Sada pokušavamo rekonstruirati događaje i otkriti kuda se djevojka kretala prije smrti. Forenzička istraga će nam reći koliko dugo je bila mrtva prije nego je pronađena." - rekao je glasnogovornik Thomas Fuxborg.

Ostale detalje policija ne želi objaviti, uključujući i da li je u kući počinjena pljačka. Neki mediji objavili su da je djevojka bila svezana lisicama kada su je pronašli, no policija to nije komentirala.

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara