42,5 posto veća vrijednost ugovora Raiffeisen Leasinga

RAIFFEISEN LEASING d.o.o. u prvih je šest mjeseci ove godine realizirao ugovore o leasingu ukupne vrijednosti 90,79 milijuna eura, što je za čak 42,5 posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

Najveći porast vrijednosti ugovora o leasingu ostvaren je u segmentu leasinga nekretnina i to sa 757.770 eura koliko su ugovori o leasingu nekretnina iznosili u prvih šest mjeseci prošle godine, na čak 8.744.992 eura u prvih šest mjeseci ove godine. 

 S obzirom na razvoj gospodarskih projekata u zemlji raste i potreba tržišta za teretnim programom vozila, građevinskom mehanizacijom i raznom proizvodnom opremom te strojevima, što sve financijski prati Raiffiesen Leasing, putem operativnog i financijskog leasinga i to u svim granama gospodarstva (transport, proizvodnja, medicina, nautika, graditeljstvo, opremanje i dr.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na sve veću ekološku osviještenost koja utječe i na trendove poslovanja u Hrvatskoj Raiffeisen Leasing je sudjelovao i u financiranju projekata modernizacije u segmentu uštede energije i zaštite okoliša odnosno financiranju raznovrsne opreme i postrojenja za preradu sekundarnih sirovina, zbrinjavanje otpada i sl. projekata.

Početkom godine Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Raiffeisen Leasingu zajam od 10 milijuna eura, u okviru zajedničkog programa Europske komisije i EBRD-a za financiranje srednjeg i malog poduzetništva (EU/EBRD SME Finance Facility) kao podršku širenju leasinga za mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj. Povrh sredstava zajma, Europska komisija osigurava više od milijun eura za tehničku pomoć i financijske poticaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara