52 osnovnoškolca iz Splita završili u bolnici zbog trovanja hranom?

Foto: Jadran Babić / Cropix

SKUPINA od 52 učenika Osnovne škole Plokite iz Splita završilo je u čakovečkoj bolnici zbog sumnje da su se otrovali hranom u hotelu Park. Dvadesetero djece primilo je infuziju, a četiri učenika zadržano je u bolnici. Tijekom jutra nakon doručka svi su se učenici vratili natrag u Split.

U hotelu Park u kojem su učenici bili smješteni za Večernji list su demantirali da su se djeca otrovala hotelskom hranom. Kažu da je vrlo malo djece u petak jelo u hotelu jer su tijekom izleta svratili u McDonalds i jeli sladolede u Varaždinu, nakon čega su otišli u šetnju gradom. Večer su djeca proveli u diskoteci Diana.

"U subotu nakon doručka voditelji ekskurzije rekli su da nekolicina djece povraća. Dogovorom osoblja hotela i voditelja ekskurzije odlučeno je da se djeca ne vraćaju u Split, već je u hotel pozvan dežurni liječnik hitne službe županijske bolnice Čakovec.U krugu hotela obavljen je liječnički pregled nakon kojeg je liječnica rekla da djeca dođu na hitni prijem kako bi se pružila adekvatna medicinska pomoć. Svih 52 učenika autobusom je odvezeno na pregled, dvadesetero ih je dobilo infuziju, a četvero zadržano u bolnici", rekla je direktorica hotela Vesna Sabol Opačić za Večernji list.

Dodala je kako je u hotelu bilo 224 gostiju, a još 570 obroka su spremili za vanjske goste i nitko se drugi nije žalio na želučane tegobe. "Voditeljica maturalca rekla je tijekom puta u Split da se svi osjećaju dobro", dodaje Sabol Opačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara