82-godišnja bivša Miss Amerike pištoljem obranila svoj dom

NAIZGLED RUTINSKA vijest iz crne kronike u Waynesburgu u američkoj državi Kentucky je izazvala veliku pažnju čim se ispostavilo da je jedan od njenih sudionika bivša Mis Amerike.

Naime, 82-godišnja Venus Ramey je na svojoj farmi hranila konja kada je čula kako pas laje na nekoga. Kada je sjela u auto i otišla da pogleda o čemu je riječ, ugledala je nepoznatog muškarca kako unosi poljoprivredni alat u kamionet.

Ramey ga je zapitala što radi, na što je on joj je odgovorio da "skuplja otpad" i da će odmah otići.

"Ne, nećeš", odgovorila je Ramey  i iz revolvera kalibra .38in (9,65 mm) i ispalila hitac u gume kamioneta. Muškarac je tako bio prisiljena ostati na farmi sve dok Ramey slučajnog prolaznika nije zamolila da pozove policiju.

Nakon što je policija procesuirala cijeli slučaj, osoba pod imenom Curtis Parrish je optužen za neovlašteni prolazak kroz tuđe vlasništvo.

Medije je cijeli slučaj zaintrigiralo kada se otkrilo kako je Venus Ramey nitko drugi do pobjednica natjecanja za Miss Amerike 1944. godine. Kao prva osoba crvene boje kose koja je osvojila to natjecanje, svojevremeno je uživala veliku slavu, kao i popularnost među pripadnicima američkih oružanih snaga kojima je služila kao omiljeni "pin up". Bombarder "B-17" na kojem je bio oslikan njen lik je svojevremeno letio u 68 misija iznad Njemačke za vrijeme drugog svjetskog rata.

Međutim, planove za filmsku karijeru je prekinula njena "zgađenost" show-businessom. Umjesto toga se posvetila politici, a 1970-ih ostala upamćena kao prva misica koja se natjecala za javnu službu, odnosno mjesto u Državnoj skupštini Kentuckyja. Iako nije izabrana, upamćena je po naporima da se američkom glavnom gradu Washingtonu udijeli mjesto u Kongresu, kao i brisanju riječi "nezakonit" za djecu u matičnim knjigama rođenih.

Ramey, koja je bila udana i ima dva sina, 1998. godine je izazvala dosta pažnje otvorenim pismom Kate Shindle, Mis Amerike 1998. godine, u kojoj je kritizirala njenu odluku da dijeli kondome po školama. "U moje vrijeme je postojao naziv za žene koje dijele kondome", napisala je Ramey, "a to nije bio Miss Amerike".

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara