Afera Strojarska, još jedna prijava za malverzacije sa zemljištem za vratom Milana Bandića

Foto: zagreb.hr

SKUPŠTINA Nk Sloga Gredelj, prema najavama, održat će se u srijedu u 16 sati u prostorijama Nk Concordije u Klanjevačkoj ulici 37. Nakon afere Strojarska koju je otkrio Index, Skupština bi trebala donijeti odluku o pokretanju kaznenih prijava protiv odgovornih u Gradu Zagrebu i to zbog prijevare s obzirom da su ostali bez atraktivnog zemljišta u centru Zagreba.

Slučaj 1: Klub ne postoji od 1993. godine, a Bandić 2001. godine dogovarao zamjenu?

Naime, administracija Milana Bandića donijela je jednostranu odluku odnosno rješenje bez znanja Kluba prema kojem današnja NK Sloga Gredelj, koja se natječe u četvrtoj ligi, nije pravni sljednik NK Sloge iz 1954. godine. Na temelju tog rješenja Grad Zagreb se upisao na zemljište koje je kasnije prodano Crkvi za nešto više od 700 tisuća kuna. U obrazloženju te odluke Bandićeva je administracija navela kako je Klub prestao postojati 1993. godine.

Rješenje gradskog Ureda za Imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba koji je izbrisao NK Slogu Gredelj iz postojanja po mnogo čemu je vrlo sporan. Kako smo otkrili postoji dokument još iz  2001. godine, a riječ je o  službenoj prepisci između Gradskog ureda za izgradnju Grada i Gradskog ureda za obrazovanje i sport, u kojem se govori o preseljenju Športskog centra Sloga na gradski predjel Savica. Odnosno, tadašnji gradonačelnik Bandić za Nk Slogu Gredelj tražio je zamjensku lokaciju kako bi oslobodio zemljište u Strojarskoj. Tada je procijenjeno kako zemljište Nk Sloga vrijedi oko 6 milijuna kuna. Znači tada se, 2001. godine, radilo na zamjeni zemljišta, iako Bandić danas tvrdi kako je klub prestao postojati 1993. godine!?

Slučaj drugi: Država im vratila zemljište 2009, a dvije godine kasnije im oduzeto

Sporna je i činjenica da je država 2009. godine, kada je Crkvi vratila zemljište u Strojarskoj ulici to isto učinila i NK Slogi Gredelj te im vratila nogometni teren (ucrtan u zemljišnim knjigama) i klupske prostorije, da bi im Grad Zagreb to oduzeo 2011. godine.

Slučaj treći: Postupak vođen bez druge strane

Treća sporna stvar u cijeloj slučaju je činjenica da Klub nikada nije službeno obaviješten da je postupak njihova izopćenja u tijeku, a dokument na temelju kojeg su izgubili zemljište prvi puta su vidjeli kada smo ima ga osobno pokazali.

Slučaj četvrti: ZNS ima Slogu u kontinuitetu od 1954. godine

Četvrta sporna stvar u cijelom slučaju je podatak do kojeg smo nedavno došli. Naime, Nk Sloga Gredelj nalazi se u dokumentima Zagrebačkog nogometnog saveza u kontinuitetu od 1954. godine. Kako nam je potvrđeno klub je osnovan 1954 godine pod imenom Nk Sloga, do promjene dolazi 1977 godine kada klub mijenja ime u Nk Gredelj da bi od 1994. godine opet bio NK SLOGA. Od prije dvije godine nosi sadašnji naziv Nk Sloga Gredelj. Na temelju koje informacije je Grad Zagreb došao do podatka da je Klub prestao postojati 1993. godine do danas nam nije jasno.

> Afera Strojarska: Otkrivamo kako je Bandić skočio sam sebi u usta

 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara