Aktivno sudjelovali: Bajić i Čule na sastanku glavnih državnih odvjetnika EU u Bruxellesu

Aktivno sudjelovali: Bajić i Čule na sastanku glavnih državnih odvjetnika EU u Bruxellesu

Foto: Davor Pongračić/Cropix

GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić i zamjenik Josip Čule sudjelovali su u radu sastanka glavnih državnih odvjetnika EU u Bruxellesu. Debatiralo se o kazneno-pravnoj zaštiti financijskih interesa EU te osnivanju budućeg Ureda europskog javnog tužiteljstva.

Aktualna tema

Radi se, ističu u DORH-u, o aktualnoj temi s obzirom na učestalo ugrožavanje financijskih interesa EU. Cilj sastanka je bio da se visoki predstavnici Komisije EU upoznaju sa stajalištima glavnih državnih odvjetnika kako bi se poduzele mjere u što aktivnijoj zaštiti financijskih interesa RU, ali i kaznenom progonu počinitelja kaznenih djela na štetu tih interesa. Posebno su bila značajna stajališta o dosadašnjoj i budućoj ulozi EUROJUST-a i OLAF-a u kontekstu osnivanja Ureda europskog javnog tužitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH je izvijestio kako su na sastanku aktivno sudjelovali Bajić i Čule, koji su predstavili dosadašnje rezultate u radu i zakonodavni okvir Republike Hrvatske koji se odnose na progon kaznenih djela na štetu financijskih interesa EU.

Bajić uspješniji od Bilića

Nema sumnje da je hrvatska delegacija izazvala veliku pažnju sudionika sastanka, s obzirom da se rijetko koje Državno odvjetništvo u Europi, a i šire može pohvaliti ovolikim napretkom u procesuiranju korupcije i mitomanije u najvišim strukturama vlasti.

Priznanje je lani odala i međunarodna struka proglasivši tužiteljicu Tamaru Laptoš tužiteljicom godine. Možda još nije u javnosti percipirano na adekvatan način, ali trenutno Mladen Bajić i DORH u svjetskim okvirima bolje stoje čak i od razvikane nogometne reprezentacije...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara