Alkohol povećava rizik od obolijevanja od raka

Alkohol povećava rizik od obolijevanja od raka
Foto: Shutterstock
 
UZROK smrti svake 30. osobe u SAD-u koja je izgubila borbu protiv raka je alkohol, pokazuje istraživanje Američkog instituta za borbu protiv raka. Studija je pokazala da ljudi koji učestalo piju alkohol imaju više izgleda da obole od raka. 
 
U studiji se ističe da konzumiranje samo jednog i pol alkoholnog pića dnevno povećava rizik od obolijevanja od sedam vrsta raka za 35 posto. Kod osoba koje konzumiraju tri i više alkoholnih pića dnevno, rizik obolijevanja od raka povećava se za 60 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Ne postoji sigurna razina konzumiranja alkohola", kaže za The Health Daily News profesor David Nelson. "Umjereno konzumiranje alkohola može biti dobro za srce, ali kada se pogleda šira slika o tome kakve probleme alkohol uzrokuje, jasno je da se njegovim konzumiranjem uzrokuje deset puta više smrti nego što se sprječava", kaže Nelson. 
 
Alkohol je povezan sa skoro 20.000 slučajeva smrti od raka u SAD-u svake godine. Godišnje gotovo 600.000 Amerikanaca umire od raka. Najčešći oblik raka koji je povezan s konzumiranjem alkohola je rak dojke. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara