Američki stručnjaci savjetuju SDP kako ostati na vlasti

Američki stručnjaci savjetuju SDP kako ostati na vlasti

Foto: FAH

NA IBLEROVOM trgu zahuktavaju se pripreme za parlamentarne izbore: SDP je angažirao inozemne političke konzultante koji bi ih trebali savjetovati kako ostati na vlasti još jedan mandat.

Iz SDP-ova Ureda za odnose s javnošću za Index je potvrđeno da su angažirali usluge konzultantske kuće Penn Schoen Berland, odnosno potpredsjednika te kuće Alexandera Brauna.

"Konzultantska kuća Penn Schoen Berland za SDP kroz savjetodavni pristup obavlja usluge političkog istraživanja, analize i evaluacije rezultata nudeći nove modele postupanja u provedbi stranačkih aktivnosti. Penn Schoen Berland je ujedno jedna od vodećih konzultantskih kuća koja je s uspjehom implementirala različite razvojne procese u političkim strankama", tvrde iz SDP-a.

Upitali smo SDP-ovce i koliko će ih koštati usluge američkih konzultanata, ali na ovo pitanje nismo dobili odgovor. Ignorirali su u SDP-u i dio našeg upita u kojem smo ih pitali zbog čega su odlučili angažirati strane konzultante umjesto da se okrenu nekoj od domaćih agencija za PR i marketing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državnim institucijama zabranio rad s PR-ovcima

Podsjećamo, premijer Zoran Milanović 2012. godine na Vladi je donio odredbu kojom se državnim tijelima zabranjuje angažman stručnjaka za odnose s javnošću. Nije u redu, zaključio je tada Milanović, da se PR stručnjake plaća iz državnog proračuna. No, s novcem iz državnog proračuna nema problema kada se njime financira njegova stranka.

"Ako stranke žele platiti takve agencije neka plate. Moja stranka plaća, već deset godina. Ali država, ministarstva, premijer koji imaju urede za odnose s javnošću, gdje rade ljudi koje plaćaju hrvatski porezni obveznici, ne bi smjeli i ne bi trebali angažirati i plaćati vanjske suradnike i vanjske agencije", izjavio je tada Milanović, te ušao u kratkotrajni rat s hrvatskom PR zajednicom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara