Analiza Deutsche Wellea: Što nas čeka u 2013. godini?

Analiza Deutsche Wellea: Što nas čeka u 2013. godini?

Ilustracija: AFP

ANALIZA Deutsche Wellea pokazuje kako hrvatski građani imaju sve manje nade da će 2013. godina donijeti nešto dobro. Čak 65 posto hrvatskih građana smatra kako Vlada državu vodi u lošem smjeru, 25 ih misli da je Vladin put dobar, a 10 posto je neodlučnih. Svi žele da se Vlada pokrene i cijelo društvo krene prema boljim danima.

"Nemam nikakvih očekivanja. Ne samo zato što sam u poznim godinama, nego zato što godinama gledam da hrvatski političari ne vode računa o svojim građanima.", kaže za DW umirovljenica Lea Žvan i poziva zastupnike Hrvatskog sabora da se pojave u svojim izbornim jedinicama i pitaju građane što oni vide kao problem.

"Nije se ništa promijenilo na bolje, a nastavit će biti jednako loše kao i dosad.", smatra Saša Tomić koji je, kako je kazao, jedino sretan što mu još nije puno ostalo do umirovljeničkih dana, a što ih planira provesti u svojoj zagorskoj kleti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pravdu na hrvatskim ulicama tražit će mnogi, najavljuju se štrajkovi, a pred Vladom je puno posla kako bismo 1. srpnja ušli u Europsku uniju.

Jurčić: Hrvatskoj ne treba MMF nego sposobna Vlada

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić za Deutsche Welle komentira kako je najveći problem našeg društva što nisu pokrenute investicije. On smatra kako do pomaka neće doći niti u 2013. godini, no tvrdi kako Hrvatskoj nije potreban aranžman s MMF-om već sposobna vlada.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever smatra kako će iduća godina biti još katastrofalnije od ove. "Jasno se pokazuje da je ova Vlada sve što je radila radila jedino preko leđa građana, ali je jasno pokazala da će takvim smjerom nastaviti i dalje.", dodaje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara