Anketa 2x1 komunikacija: U III. izbornoj jedinici pobjeđuje SDP, ali ukupno je bolji HDZ

Anketa 2x1 komunikacija: U III. izbornoj jedinici pobjeđuje SDP, ali ukupno je bolji HDZ

Foto:

AGENCIJA 2x1 komunikacije, bliska HDZ-u, provela je ovog mjeseca anketu o rejtingu stranaka i političara u III. izbornoj jedinici. Anketa je provedena telefonski na uzorku od 1444 ispitanika.

Prema rezultatima ankete, u toj izbornoj jedinici SDP je u prednosti s 22,78 posto glasova, HDZ mu je odmah za petama s 20,29 posto glasova. Slijedi HNS s 11,01 posto te Reformisti s 10,11 posto. Gledajući po koalicijama, SDP-HNS-HSU-IDS prema rezultatima osvaja 36,36 posto glasova što je sedam mandata, dok HDZ-HSS-HSP AS-BUZ_ZDS-HDS-HSLS-HRAST osvaja 27,84 posto glasova što iznosi 5 mandata. Prag još prelaze Reformisti i Živi zid, oboje s jednim mandatom.Što se tiče popularnosti Karamarka i Milanovića, od 1444 ispitanika njih 25,76 posto pozitivnim je ocijenilo Milanovića, dok je njih 19,53 pozitivno ocijenilo Karamarka.

Slična situacija što se tiče popularnosti političara je i u gradu Varaždinu, no rejting HDZ-a i SDP-a je jednak. Obje stranke osvajaju 15,33 posto ispitanih, no u koalicijama SDP-ova koalicija vodi s 28 posto naspram HDZ-ovih 21,33 posto.

Agencija je dosad provela istraživanje u sedam izbornih jedinica i prema tim rezultatima HDZ i kako je nazivaju "domoljubna koalicija", osvajaju 48 mandata, dok Kukuriku koalicija osvaja 38 mandata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara